KTH Innovations förinkubatorprogram

I KTH Innovations förinkubatorprogram får du ett år av extra stöd, en plats där du kan utveckla din idé, och blir en del av vår stöttande community. Målet är att du ska hitta din första kund och ha din första produkt eller tjänst redo, och på vägen kommer du dessutom att lära dig mycket mer om entreprenörskap och affärsutveckling.

Programmet i korthet

Programmet ger dig: Kontorsplats på KTH Campus, praktiska lunchworkshops varje vecka, personlig coaching med hög prioritet. Communityaktiviteter och specialerbjudanden från våra partners. Möjlighet till 250 000 kr i investering från KTH Holding.

Programmets längd: 12 månader, med start i september/oktober eller februari/mars. 

Kostnad: Programmet är kostnadsfritt. Vi tar inte heller något ägande i din idé. 

Ansökningsperiod: Januari/februari och augusti/september.

Antagningskriterier: Studenter, forskare eller anställda på KTH som har börjat utveckla en idé eller skapa nytta med sin forskning och vill vara redo att lansera en produkt eller tjänst på marknaden inom ett till två år.

Om KTH Innovations förinkubatorprogram

KTH Innovations förinkubatorprogram erbjuder stöd till tidiga, teknikbaserade KTH-projekt som har potential att bli bärkraftiga företag. Över 170 projekt har passerat genom programmet, där vi hjälper studenter, anställda och forskare på KTH att verifiera och utveckla ett starkt affärskoncept.

KTH Innovations förinkubatorprogram är anpassat för idéer med potential att bli bolag. Du ska ha kommit lite längre i utvecklingen av din idé och är redo och har ambitionen att snabba på din utveckling och arbeta mer intensivt. Under tolv månader följer du ett skräddarsytt program med både obligatoriska och frivilliga moment.

Känner du dig inte redo att söka ännu? Hör av dig till oss så hjälper vi dig komma igång. Du behöver aldrig ansöka för att börja utveckla din idé ihop med KTH Innovation. Klicka här för att ta kontakt med oss.

Så här fungerar det

Vi har utvecklat en tydlig och strukturerad process för att ge dig optimala förutsättningar för att lyckas. Läs mer om programmets upplägg och innehåll här.  

Programmet är kostnadsfritt och vi tar inget ägande. Alla team i programmet signerar konfidentialitetsavtal. 

Coaching individuellt och i grupp

Som antagen till programmet får du coaching både individuellt och i grupp. Du får stöd inom finansiering, patent- och avtalsfrågor och tillgång till KTH Innovations nätverk.

Lunchworkshops varje vecka

Tillsammans med de andra projekten i din batch träffas du över lunch en timme i veckan, där du får ta del av praktiska workshops om ämnen som både accelererar utvecklingen av din idé och utökar dina kunskaper om entreprenörskap och affärsutveckling. På batchmöten tar vi upp ämnen som pitch och presentation, IP och ägande, hur man pratar med kunder, hur man utvecklar sin affärsmodell, och mycket mer. 

Kontorsplats 24/7

Projekt som antas till programmet får kontorsplats i KTH Innovations nya hus på Campus

Du får också tillgång till kontorsplats dygnet runt i KTH Innovations nya hus på KTH Campus. Här får du en plats där du kan fokusera på din idé och samla ditt team. KTH Innovation sitter nära till hands och du får högre prioritet för dina frågor. Självklart finns det kaffe och möjlighet att boka mötesrum. Oavsett om du är forskare, student eller anställd på KTH ger kontorsplatsen en möjlighet att separera ditt projekt från jobb, forskning eller studier. 

Pitcha för investering från KTH Holding

I den tredje fasen av programmet får alla projekt som är vidare möjlighet att pitcha för en investering om 250 000 kronor från KTH Holding

En stöttande community

Tillsammans med de andra teamen i programmet bildar ni en stöttande community, där ni delar era framgångar och utmaningar med andra i samma sits. Vi anordnar regelbundet communityaktiviteter som inspirationsföreläsningar, after works och kreativa workshops. Oavsett bakgrund och tidigare erfarenhet av entreprenörskap vill vi att alla ska känna sig delaktiga och kunna lära sig något under årets gång.

I KTH Innovations community är man välkommen som man är. Mångfald och jämställdhet är viktigt för oss och vi jobbar hårt för att alla ska känna sig hemma.

Erbjudanden från våra partners

Du får också tillgång till ett stort antal erbjudanden från våra partners, som Amazon Web Services  och Stripe .

Vad förväntar vi oss av dig?

 • Participation - vi förväntar oss att du närvarar och deltar vid batchmöten, workshops och communityaktiviteter.
 • Progress - vi förväntar oss att du jobbar aktivt för att nå dina mål och milstolpar.
 • Pay it forward - vi förväntar oss att du stöttar och hjälper de andra teamen i programmet. De kommer också att hjälpa dig.

Vanliga frågor om KTH Innovations förinkubatorprogram

Ansök till KTH Innovations förinkubatorprogram om:

 • du är student, forskare eller anställd på KTH och har en teknikbaserad idé eller ett kommersialiseringsprojekt du är villig att satsa extra på under ett år.
 • du letar efter en inspirerande miljö där du kan utvecklas tillsammans med andra.
 • du tycker att din idé och är nyskapande och innovativ.
 • du har börjat utveckla teknik och affärsmodell och vill vara redo att lansera din produkt eller tjänst på marknaden inom ett till två år.

Känner du dig inte redo att söka ännu? Ta kontakt med KTH Innovation så hjälper vi dig att börja utveckla din idé. Du behöver aldrig ansöka för att få vårt generella stöd. Följ den här länken för att ta kontakt med oss!  

Har du redan kontakt med en affärsutvecklingscoach på KTH Innovation så behöver du inte ansöka via formuläret. Ta kontakt med din coach så får du reda på hur du kan ansöka!

I KTH Innovations förinkubatorprogram får du rätt stöd i rätt tid. Tillsammans med de 15 andra projekt som antas får du:

 • Affärsutvecklingsstöd: Du får en dedikerad affärsutvecklingscoach som stöttar din utveckling. Som ett av projekten i KTH Innovations förinkubatorprogram får du högre prioritet och extra stöd från KTH Innovations team.
 • Strukturerad process: Vi ger dig struktur och vägledning och hjälper dig sätta tydliga mål så att du arbetar med rätt saker. Var fjärde månad håller vi utvärderingsmöten för att se till att du är på rätt spår.
 • Community och kontorsplats: Du får tillgång till kontorsplats som är öppen dygnet runt, helt gratis. Där får du en plats där du kan fokusera helt på din idé, tillsammans med andra som också utvecklar sina projekt. Du blir en del i vår community och får inbjudningar till events och aktiviteter.
 • Workshops och utbildningar: Du får delta i regelbundna workshops och får utbildning inom relevanta områden, som att säkra finansiering eller finslipa din pitch.
 • Kommersiellt stöd: du får tillgång till alla KTH Innovations resurser, som finansiering, patentstöd, stöd i IP-frågor, och tillgång till KTH Innovations globala nätverk.
 • Investering: I den tredje fasen av programmet får alla projekt som är vidare möjlighet att pitcha för en investering om 250 000 kronor från KTH Holding

Det finns många anledningar att söka. Här är några av dem:

 • Programmet har bevisad effekt. 80 % av de projekt som antas till programmet avslutar det framgångsrikt. 
 • Projekt som antas till KTH Innovations förinkubatorprogram får högre prioritet och extra support och fokus från KTH Innovation och sin individuella affärsutvecklingscoach.
 • Efter programmet kommer du ha tagit stora steg framåt i utvecklingen av ditt projekt. Målet är att du ska hitta din första kund och ha en första produkt eller tjänst redo.
 • Det skräddarsydda programmet med veckovisa workshops och möten, plus exklusiva workshops och events leder till att du utökar dina kunskaper inom entreprenörskap och kommersialisering och bygger ditt nätverk.
 • Det är bara projekt i förinkubatorprogrammet som får tillgång till kontorsplats och mötesrum hos KTH Innovation.

KTH Innovation kan hjälpa dig som är forskare, student, eller anställd på KTH med affärsutvecklingscoaching, stöd i frågor om patent och avtal, säkra finansiering, bygga ditt team, och mycket mer. För att ta del av KTH Innovations vanliga stöd behöver du aldrig ansöka, utan bara höra av dig till innovation@kth.se  eller fylla i formuläret i denna länk .

KTH Innovations förinkubatorprogram är anpassat för idéer med potential att bli bolag. Du ska ha kommit lite längre i utvecklingen av din idé och är redo och har ambitionen att snabba på din utveckling och arbeta mer intensivt. Under tolv månader följer du ett specifikt program med både obligatoriska och frivilliga moment.

Förutom KTH Innovations vanliga stöd får de som antas en kontorsplats på Campus, workshops varje vecka för att utveckla sina projekt, extra affärsutvecklingsstöd, och en plats i KTH Innovations stödjande community.

Programmets mål är att du ska hitta din första kund och ha en första “produkt” redo. Läs mer om programmet här. 

Känner du dig inte redo att söka till programmet än? Ta kontakt med KTH Innovation så hjälper vi dig påbörja utvecklingen av din idé. Boka ett första möte med oss här!

Sagt om KTH Innovations förinkubatorprogram

Sedan KTH Innovations förinkubatorprogram startades har över 170 startup-projekt antagits, alla startade av studenter, forskare och anställda på KTH. 80% av projekten som går programmet avslutar det framgångsrikt och går vidare ut mot marknaden. 

Bland kända alumner finns logistikföretaget Airmee, som optimerar sista milen-leverans baserat på KTH-forskning, deeptech-bolaget Manomotion, som utvecklar handscannings-teknik, och det studentstartade företaget Help to Help, som stöttar studenter i Tanzania genom crowdfunding.

KTH Innovations förinkubatorprogram gjorde jättemycket för vårt projekt. Som forskare har man ofta inte en aning om hur man ska gå till väga, så om man är intresserad av att kommersialisera någon form av forskning så skulle jag absolut rekommendera programmet.

Simon Alexandersson, KTH-forskare och grundare till Monocular , ett av teamen i Batch 7 i KTH Innovations förinkubatorprogram.

Programmet ger en struktur som gör att det är lätt att veta vad nästa steg är. Chansen att lyckas ökar otroligt mycket när man får hjälp av KTH Innovation. Det är också kul att sitta på samma ställe som andra som också utvecklar sina företag. Vi rekommenderar alla att söka!

Taraneh Shojaei, Oliver Petri och Fredrik Sebek, grundare av Apostar  i Batch 8 i KTH Innovations förinkubatorprogram

Ansökan

Ansökan till KTH Innovations förinkubatorprogram öppnar igen under hösten 2020. 

Känner du dig inte redo att söka än, men har en idé du vill utveckla eller ett forskningsresultat du tror kan ha kommersiell potential, tveka inte att ta kontakt med oss redan nu så hjälper vi dig att komma igång. Skicka oss ett mail på innovation@kth.se så berättar vi mer!