Nyheter 2005 - 2008

• Björn Hedin och Johan Karlander belönades med resestipendium

Publicerad 2008-12-18
    Johan Karlander och Björn Hedin är två av de fyra lärare som får 20 000 kronor var till resebidrag för framstående praktiska lärarinsatser inom den grundläggande utbildningen vid KTH.

• ... och grattis Stefan!

Publicerad 2008-12-18
    Stefan Carlsson också på CVAP har även han fått finansiering från SSF, Stiftelsen för strategisk forskning för ansökan inom Programvaruintensiva system 2008. Stefan har fått 24 Mkr under 5 år för sitt projekt: Bärbara seende system

• Grattis Danica!

Publicerad 2008-12-18
    Danica Kragic på CVAP har fått finansiering från SSF, Stiftelsen för strategisk forskning för ansökan inom Programvaruintensiva system 2008. Danica har fått 25 Mkr under 5 år för sitt projekt RoSy – Interaktion, Inlärning och Kognition i Robotsystem

• The Nodem Award for best digital design for museums communication

Publicerad 2008-12-11
    I Projektet ”The Mediated Museum” har belönats med utmärkelsen ”The Nodem Award for best digital design for museums communication” vid konferensen NODEM08 i Reykjavik.

• PieP-vinnande exjobb

Publicerad 2008-12-11
    Jonas Forsslund, som arbetar i Kicki Groths projekt har vunnit exjobbstävling inom PieP, produktutveckling. Eva-Lotta Sallnäs var handledare på CSC.

• Janne Carlssons stipendium för akademiskt ledarskap

Publicerad 2008-11-25
    2008 års mottagare av Janne Carlssons stipendium för akademiskt ledarskap är Ingrid Melinder, dekan för Skolan för datavetenskap och kommunikation.

• Linda Kann årets lärare på KTH

Publicerad 2008-11-20
    Tekniska Högskolans studentkår, THS, har utsett Linda Kann på KTH skolan Datavetenskap och kommunikation till Årets Lärare på KTH 2008.

• Stort europeiskt forskningsanslag till Johan Håstad

Publicerad 2008-08-28
    KTH-professorerna Axel Brandenburg, Björn Ottersten och Johan Håstad är tre av sju svenska forskare som i hård konkurrens beviljats forskningsanslag i tjugomiljonersklassen av nyinrättade ERC, European Research Council.

• OculusAI slutgiltig segrare i Venture Cup

Publicerad 2008-06-11
    Av 925 innovativa affärsidéer i den landsomfattande affärsplantävlingen Venture Cup, kvarstod enbart tolv tävlingsbidrag i den stora Sverigefinalen. Slutgiltig segrare blev OculusAI från Stockholm, som med en unik teknologi erbjuder tjänster för automatisk bildgranskning online. Förutom äran kammade de också hem 400 000 kronor.

• Erik Aurell med i "Finland Distinguished Professor Programme"

Publicerad 2008-06-10
    Erik Aurell, professor i teoretisk biologisk fysik på KTH skolan för Datavetenskap och kommunikation, är en av tolv internationella toppforskare som i år inbjudits till "Finland Distinguished Professor Programme". Det forskningsprojekt som Erik Aurell kommer att arbeta med samordnas vid Helsingfors tekniska universitet.

• Grattis! Silver och Brons till KTH på 24-timmars-VM

Publicerad 2008-05-16
    Finalen i 24-timmars-VM i programmering gick av stapeln i Budapest under helgen, 3-4 maj 2008, och KTH deltog med tre lag.

• OculusAI - vinnare i Venture Cup Öst

Publicerad 2008-05-09
    Bolaget OculusAI, som grundats av studenter från KTH, har korats till vinnare i affärsplanetävlingen Venture Cup Östs regionfinal.

• Grattis Emma, student på Medieteknik!

Publicerad 2008-04-25
    KTH-studenter vann klimattävlingen Global Focus arrangerad av Världsnaturfonden, WWF

• 100 miljoner kronor satsas på banbrytande informations- och

Publicerad 2008-04-24
    I en ny VINNOVA-satsning finansieras tio banbrytande tekniska lösningar inom informations- och kommunikationsteknologi med 100 miljoner kronor. Projekten handlar bland annat om optisk kommunikation, avancerad multimediateknik för vårdsektorn och trådlösa sensornätverk.

• Nya ledamöter till IVA

Publicerad 2008-04-10
    Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien, IVA, har vid akademisammankomsten den 1 april valt in 26 nya ledamöter, varav 6 med KTH bakgrund.

• Grattis alla pristagare till skolans priser!

Publicerad 2008-03-19
    Med pompa och tårta, orkester och kaffe delades under högtidliga former skolans tre priser ut förra torsdagen vid tretiden i fikarummet på plan 4.

• Internationellt dataspelspris för ex-jobb på KTH

Publicerad 2008-03-06
    Erik Olsson och Mikael Gustavsson, datateknikteknologer vid KTH, fick i veckan ta emot dataspelspriset ”Achievement in Art award” som hölls vid Game Developers Conference 2008 i San Francisco.

• KTH-forskare kartlägger det litterära kretsloppet

Publicerad 2008-02-21
    Vem kan sägas vara en författare? Hur når författaren sina läsare? Vad händer med upphovsrätten i en värld där fildelning blir allt mer accepterat? Hur försörjer sig en författare? Hur ser framtidens bibliotek ut?

• Nu ska vi alla spela som Zlatan

Publicerad 2008-02-14
    Upplev känslan att vara Zlatan Ibrahimovic när han flyter fram förbi motståndarna. Eller upplev känslan att vara motståndaren som ska försöka stoppa honom. Allt medan fotbollsmatchen visas i direktsändning.

• Grattis “Framtidens forskningsledare” Johan och Daniza!

Publicerad 2008-02-11
    Tjugo yngre forskare med potential att bli framtidens forskningsledare inom näringsliv eller högskola har tilldelats stora individuella bidrag och deltar i ett skräddarsytt program för ledarskapsutveckling. Två av de utvalda forskarna kommer från KTH. Det är Danica Kragic Jensfelt och Johan Hoffman, båda vid KTH Skolan för datavetenskap och kommunikation