Ansök till KTH:s nya forskarskola

QUEST är en ny forskarskola för tekniklärare som startade hösten 2014 vid KTH. Vi söker skolhuvudmän, rektorer och lärare som är intresserade av att stärka kopplingen mellan forskning och skolutveckling med särskilt fokus på teknikämnet. Vi tar nu in en ny omgång lärare inför HT 2015. Sista ansökningsdag 24 maj.

Kroatiens utbildningsminister Vedran Mornar, ambassadör Anica Djamić och Mikael Cronhjort, pedagogisk utvecklare och programansvarig Civilingenjör och lärare. Foto: Emelie Jerberyd

NYHETER

Internationellt intresse för lärarutbildning

Vår lärarutbildning Civilingenjör och lärare väcker intresse även utanför Sverige. Kroatiens utbildningsminister och ambassadör var och besökte ECE-skolan för att få höra mer om utformningen av lärarutbildningen.

Lennart Rolandsson. Foto: Emelie Jerberyd

NYHETER

Utbilda för alla eller för vissa?

Undervisning i programmering prioriteras lågt ute i skolorna och många lärare har små förhoppningar om att alla elever kan lära sig programmering, om de inte sedan tidigare har en analytisk och logisk förmåga, visar Lennart Rolandssons doktorsavhandling.

Robyn pratar teknik med deltagarna på Teklafestivalen. Foto: Beata Holmgren

NYHETER

Sprudlande teknikfestival för tjejer

Under Teklafestivalen vimlade det av teknikintresserade unga tjejer på KTH:s kårhus. Marie Danielsson och Annica Hofberg från Vetenskapens Hus var på plats och höll i workshops om internetsäkerhet och 3D-skrivare. Initiativtagare Robyn var nöjd efteråt.

Foto: Elisabet Bergknut

NYHETER

Åttondeklassare gjorde upp

Under hela våren har åttondeklassare i hela landet deltagit i tävlingen Teknikåttan. Nu var det äntligen dags för regionfinalerna och KTH stod som värd för dagen! Vilka lyckliga skulle gå vidare till riksfinalen i maj?

Foto: Cecilia Holmgren

DEBATE ARTICLE

Publishing should reach the right researchers

Young researchers are not reaching their target audiences, despite publishing many articles, according to Erik Vidman, PhD chapter chairman at KTH, and Göran Hamrin, lecturer in theoretical information retrieval.

Eva Hartell. Foto: Patricia Kingdon

NYHETER

ECE:s första doktor

ECE-skolan fick sin första doktor då Eva Hartell lade fram sin doktorsavhandling "Assidere Necesse Est. Necessities and complexities regarding teachers’ assessment practice in technology education". I avhandlingen har Eva studerat hur lärare i ämnet teknik arbetar med bedömning, med fokus på bedömning i grundskolan.

ECE-skolans kalendarium

ECE-skolans verksamhet

KTH Media Production

Vi hjälper till med allt från inspelning av föreläsningar till produktion av forskningsreportage, marknadsföringsfilmer och 3D-visualiseringar.

Till sidans topp