Utbildningar inom elektroteknik

På KTH Skolan för elektro- och systemteknik utbildar vi ingenjörer, masterstudenter och forskare inom elektroteknik. Utbildningen inom elektroteknik rör allt från elkraftteknik, reglerteknik och telekommunikation till rymd- och plasmafysik.

Din webbläsare kan inte visa filmen

Din webbläsare har javascript inaktiverat, eller stödjer inte HTML5 video.

Filmen kan inte visas i redaktörsverkyget

Förhandsgranska för att se filmen.

Undervisningen anknyter till forskningen, som håller internationellt hög klass och ger förankring i praktiken.Våra lärare är engagerade pedagoger, kompetenta inom sina respektive ämnesområden.

Program

Civilingenjör- och högskoleprogram 

Skolan för elektro- och systemteknik erbjuder ett högskoleprogram och en civilingenjörsutbildning inom elektroteknik med ett stort antal internationella masterprogram samt kurser för utbytesstudenter. Grundutbildningen (år 1-3) sker på svenska och masterutbildningen (år 4-5) ges på engelska.

Civilingenjörsutbildningen i elektroteknik

Högskoleingenjörsprogram i elektroteknik

Masterprogram

Vi erbjuder ett flertal masterprogram på engelska. 

Masterprogrammet i elkraftteknik

Masterprogrammet i elektrofysik

Masterprogrammet i information och nätverksteknik

Masterprogrammet i systemteknik och robotik

Forskarutbildning

Doktorandprogrammet i elektroteknik syftar till att främja forskning inom bland annat energi, information- och kommunikationsteknik och mikrosystemteknik. I nära samarbete med industrin, arbetar skolans doktorander med forskning i framkant: transport, processindustri, smarta elnät, områden som förbereder dem för en karriär inom både industrin och forskning.

Forskningsutbildningen i elektroteknik

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Till sidans topp