Till innehåll på sidan

Evenemang ska locka till rymdindustrin

Christer Fuglesang och Robert Curbeam under deras rymdpromenad under rymdfärden STS-116.
Christer Fuglesang och Robert Curbeam under deras rymdpromenad under rymdfärden STS-116.
Publicerad 2023-03-07

Intresset för rymdforskning växer och i april ordnar KTH tillsammans med Visit Kista ”Space Rendezvous”, ett evenemang som man hoppas ska locka många.
– Förhoppningen är att studenter ska få upp ögonen för att det finns en rymdindustri i Sverige, säger Carl-Mikael Zetterling, vice föreståndare för KTH:s rymdcenter.

I år kommer ”Space Rendezvous” äga rum i Electrums lokaler i Kista. En av de stora anledningarna bakom är det innovationskluster som finns i Kista kring rymd.

– Det är ett stort nätverk i Kista men det finns också ett intresse från många aktörer som vill vara med och ett sug efter att träffas, säger Marco Giertz, VD på Visit Kista.

Ett av dragplåstren - Christer Fuglesang

Ett av de stora dragplåstren i år är Christer Fuglesang, astronaut, men även Rymdstyrelsen, STING – European Space Accelerator och I.S.A.A.C – International Space Asset Acceleration kommer att presentera under dagen. Målet är att stärka och bidra till rymdindustrin i Sverige.

 – Det kommer även finnas ett antal investerare på plats och det hoppas vi kommer leda till nya projekt och så småningom nya upptäckter, säger Marco Giertz.  

Förhoppningen är att locka 250 personer till eventet den 27 april.

– Redan nu ser vi ett stort intresse så är man intresserad och vill delta är det bäst att anmäla sig så snart som möjligt, säger Carl-Mikael Zetterling.

Läs mer om Space Rendezvous i Kista och hur du anmäler dig.

Läs mer om KTH Rymdcenter.