Föreläsning med Max Tegmark - Liv 3.0

Hur ser våra liv ut i en framtid med artificiell intelligens? Vad kommer det att innebära för oss människor och är vi redo för en uppgradering till Liv 3.0? De frågorna och mycket mer pratade Max Tegmark om när han besökte KTH och en fullsatt sal vid sitt Sverigebesök den 2 november.

Max Tegmark bjöd på en spännande och tankeväckande föreläsning när han besökte Sverige och KTH i november i sambandbmed lanseringen av hans senaste bok Liv 3.0 Att vara människa i den artificiella intelligensens tid där han tar sig an viktiga frågor för vårt framtida liv. Kan vi överhuvudtaget försäkra oss om att användningen av AI gynnar oss?

Max Tegmark, professor i fysik vid Massachussetts Institute of Technology (MIT), författare och framstående KTH-alumn,

Max Tegmark föddes 1967 och växte upp i stockholmsförorten Bromma. Max Tegmark tog civilingenjörsexamen i teknisk fysik på KTH 1990 och är professor i fysik vid fysikinstitutionen vid MIT, Massachusetts Institute of Technology, i USA - en av världens mest prestigefyllda institutioner.

I sin forskning undersöker Max Tegmark livets riktigt stora frågor. Hans bok Vårt matematiska universum: Mitt sökande efter den yttersta verkligheten gavs ut 2014. Utöver hundratals vetenskapliga artiklar har Max Tegmark även publicerade artiklar i The Huffington Post och han har medverkat i dussintals vetenskapliga dokumentärfilmer. I sin senaste bok Liv 3.0 Att vara människa i den artificiella intelligensens tid undersöker han hur artificiell intelligens förändrar våra liv och vårt samhälle.

Max Tegmark tog emot KTH:s stora pris 2015 .

Page responsible:alumni@kth.se
Belongs to: Alumni
Last changed: Dec 15, 2017