Appen som visar hur elbilsbatteriet mår

Forskare på Tillämpad elektrokemi har utvecklat en metod för att ta reda på hur elbilsbatterier mår. Metoden ersätter dyra och komplicerade labbtester av batterierna då den kan bäddas in i en mobilapp. Den visar bland annat körsträcka per laddning för elbilsbatterier, och kan vara ett stöd för de som ska köpa en begagnad elbil.

Cykelhjälm av cellulosa

Greenhouse Labs-företaget Cellutech har tagit fram en cykelhjälm som är helt baserat på material från skogen. Den visas idag och är den första produkten som förverkligats från Skogsindustriernas inspirationsmiljö Ekoportal2035. Hjälmen är en prototyp formgiven och tillverkad av designern Rasmus Malbert.

Läs mer

Teknisk kemi

På Teknisk kemi kommer du i direkt kontakt med näringslivet och får lösa problem som baseras på aktuella samhällsfrågor.

Under första perioden på KTH har studenterna på Teknisk kemi besökt kemiingenjörer på olika företag, läst en mattekurs och en kemikurs. Under studiebesöken fick studenterna möta kemiingenjörer i deras vardag och i kemikursen har de fokuserat på grunderna i material och energiflöden i tekniska och naturliga system, vilka behövs för att bla lösa och analysera globala miljöproblem.

Här kan du läsa mer om utbildningen:

Utbildningsplan

Om programmet

Skolan för Kemivetenskap firar 10 år!

Your web browser can not show this movie

Your browser has javascript disabled.

You can not se movies inside the editor

To see the movie, use the page preview.

Trees are source for high-capacity, soft batteries

A method for making elastic high-capacity batteries from wood pulp was unveiled by researchers in Sweden and the US. Using nanocellulose broken down from tree fibres, a team from KTH Royal Institute of Technology and Stanford University produced an elastic, foam-like battery material that can withstand shock and stress.

Calendar

Top page top