Till innehåll på sidan

Impact genom innovation

KTH Innovation erbjuder stöd till KTH:s forskare, studenter och anställda som vill skapa nytta på marknaden med sin teknik. Här kan du få hjälp med affärsutvecklingscoaching, patentering, kontrakt och avtal, finansiering, rekrytering och mycket mer.

Skapa nytta med din forskning

På KTH Innovation kan du få stöd i att utveckla ett forskningsresultat eller en idé. Tillsammans kan vi föra ut ny teknik på marknaden och skapa nytta och värde.

KTH Innovations team har stor erfarenhet av att stötta utvecklingen av ny teknik inom alla områden. Du kan få hjälp med affärsutvecklingscoaching och rådgivning, att söka patent, få koll på kontrakt och avtal, säkra finansiering, rekrytera ett team och mycket mer.

Stödet är konfidentiellt och kostnadsfritt och KTH tar inget ägande i din idé.

Det här är KTH Innovation

Välkommen till KTH Innovation! Vi stöttar studenter, forskare och anställda på KTH som vill utveckla nya idéer eller skapa impact genom kommersialisering.

Fortsätt din forskarkarriär

KTH Innovations stöd är utformat för att du ska kunna fortsätta ditt arbete som forskare på KTH.

Du behöver ingen tidigare erfarenhet av entreprenörskap eller företagsutveckling utan tanken är att KTH Innovations kunskap kompletterar din. Samtidigt utökar du ditt eget kontaktnät och dina kunskaper om nyttiggörande och kommersialisering.

Ta kontakt med KTH Innovation för att höra mer om hur vi kan hjälpa dig utveckla din idé. Du kan också få hjälp att till exempel rekrytera en affärsutvecklare eller licensiera din teknik till ett företag.

KTH Innovations stöd

Har du en idé eller ett forskningsresultat?

Vi är alltid nyfikna på att höra mer om nya idéer eller forskning från KTH. Du behöver inte ansöka för att få vårt stöd och det är helt gratis. Hör av dig till oss så bokar vi in ett möte! 

Ta kontakt med KTH Innovation

Testa själv - kan din forskning skapa impact?

Skulle din forskning kunna kommersialiseras och skapa nytta ute i samhället? Testa själv i KTH Innovations självtest! 

Ta testet

Nytt om innovation på KTH

Therese Jonsson och Mathilda Hammarström utomhus på KTH Campus
Therese Jonsson och Mathilda Hammarström är två av grundarna av Floccs.

Floccs ska ge världens hästar en digital identitet

Mathilda och Therese är två av grundarna av Floccs, en app som ska ge världens 40 miljoner hästar en digital närvaro. Här berättar de om appen, planerna och hur idén tog form i KTH Innovations förinku...

Läs artikeln
Två man och en kvinna pratar utanför en gul stenbyggnad
Grundarna av SaltyCo, som utvecklat ett planetpositivt alternativ till gåsdun, tillverkat av växter som återställer skadade landområden. Bild: H&M Foundation

KTH Innovation stöttar framtidens modeinnovationer

Ett tvättpulver som förlänger kläders livslängd. En AI-lösning som hjälper bomullsodlare öka sin avkastning och inkomst. En uppfinning som gör det möjligt att återvinna elastan- och polyesterblandning...

Läs artikeln
De fyra grundarna av Pastisch sitter vid ett bord. På bordet står en låda klädd i blått papper.
Amanda Jonsson, Leone Lee, Axel Andersson och Eric Bojs står bakom Pastisch, ett "Uber för skräddare", som vann Sustainable Fashion Challenge.

”Uber för skräddare” vinner Sustainable Fashion Challenge

Amanda Jonsson stoppar ned ett par trasiga skor i en påse. Om en vecka ska de vara tillbaka, lagade och klara. Efter en halvtimmas intervju har Pastisch, ett ”Uber för skräddare” säkrat sin första kun...

Läs artikeln
Andreas Öberg och Ida Reinvalds framför gröna buskar
Propidas grundare Ida Reinvalds bygger företaget baserat på fyra års erfarenhet i fastighetsbranschen. Som student på KTH grundade hon företaget tillsammans med KTH-alumnen Andreas Öberg med målet att digitalisera fastighetsbranschen.

Tre KTH-projekt delar på 2,7 miljoner i Vinnovafinansiering

Tre av 25 projekt som får finansiering i årets utlysning av Vinnovas Innovativa Startups Steg två har rötter på KTH. Ett av projekten är Propida, en plattform som ska digitalisera flödet mellan fastig...

Läs artikeln
Innehållsansvarig:KTH Innovation
Tillhör: Forskning
Senast ändrad: 2021-11-19