Glöm inte att söka till RACIRI:s sommarskola!

Deadline: 10 maj 2019

Publicerad 2019-04-30

Sommarskolan äger rum 4-11 augusti 2019 i Svetlogorsk i Kaliningradområdet i Ryssland. Sommarskolan vänder sig till dig som är postdoktor, doktorand eller masterstudent vid ett svenskt universitet eller forskningsinstitut. Årets tema är “Structure, Real-Time Dynamics and Processes in Complex Systems”. Sista ansökningsdag är den 10 maj.

RACIRI (Röntgen-Ångström-Cluster och Ioffe-Röntgeninstitutet) utlyser upp till 20 platser till unga forskare i Sverige. De som antas får ett stipendium som täcker kostnader för mat och logi. En av de främsta målsättningarna med sommarskolan är att stärka den vetenskapliga kunskapsbasen hos nästa generations forskare, inte minst i och med att nya infrastrukturer för forskning som ESS, MAX IV och XFEL kommer att starta. Sommarskolan arrangeras nu för sjätte år i rad och har haft ungefär 100 deltagare årligen från Sverige, Tyskland och Ryssland.

Information från VR

Raciri Summer school 2019