Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Sök på tagg

Kategoriserade artiklar på KTHs webbplats.

Antal träffar: 6

 • Långsamt mer jämställt bland ingenjörer

  Hur står det egentligen till med jämställdheten? Jovars, det går framåt – men långsamt. Det behövs fler stenar mot glastaket konstaterade deltagare i en samtalskväll om jämställdhet i ingenjörsvärlden.

 • Svår konst att vara invandrare

  Ytterst få emigranter ångrar att de har flyttat till ett nytt land. De flesta tycker, trots den frustrerande integrationsprocessen, att de har vunnit på livets lotteri, säger Andrzej Olkiewicz. Hans föreläsning på KTH om ”hur man blir lycklig i ett nytt land” var ett led i VIL-skolans arbete med jämställdhet, mångfald och likabehandling.

 • Ledande kvinnor får lärorik resa

  Utnämningen till årets kvinnliga teknolog blev inte bara ett lyft för den egna karriären. Det gav också ökad självkänsla och större insikt i hur långt en ingenjörsutbildning kan räcka. Det menar de två senaste årens vinnare av FFLA. Nu är det dags att nominera nya kandidater för priset.

 • KTH:s mesta chef går vidare

  Vid årsskiftet går KTH:s mesta chef Ingrid Melinder i pension efter 27 år som prefekt och dekan. Men var det någon som trodde att hon nu kommer att dra sig tillbaka till ett stilla pensionärsliv? Nähä, tänkte väl det.

 • De trotsar ryktet om datanörden

  I år började 50 procent fler tjejer på KTH:s datateknikprogram. Trots ökningen är bara var nionde student kvinna på utbildningen. Det är säkert många fler som vill plugga datateknik, men de skräms av ryktet om datanörden, tror några av de tjejer som började programmet i höstas.

 • Internationella Teklafestivalen ger ringar på vattnet

  För snart ett år sedan arrangerades Tekla, KTH:s teknikfestival för unga tjejer, utomlands för första gången – i Washington. Efter nedslag i Brasilien, Indien och New York går turnén nu vidare till nya destinationer.