Till innehåll på sidan

Sök på tagg

Kategoriserade artiklar på KTHs webbplats.

Antal träffar: 5

 • Krafttag mot näthat

  Hallå där Lisa Ericsson, chef för KTH Innovation och ansvarig för Media Hackathon på KTH med start måndag 13 februari. Vad är detta för arrangemang, och vad är grundtanken bakom det?

 • Jonas Gardell får KTH:s stora pris

  Det är författaren, dramatikern, komikern och artisten Jonas Gardell som får ta emot KTH:s stora pris 2017. Gardell har genom åren gjort mycket om och för människor i utanförskap, och belönats med en rad olika priser och hedersbetygelser för sitt idoga arbete.

 • Sveriges nya valsystem - så fungerar det

  Vid valet 2010 fick det svenska valsystemet stor uppmärksamhet, bland annat för att det misslyckades med att ge proportionalitet till partierna i Riksdagen. En ny vallag för Sverige har godkänts i första läsningen av Riksdagen den 19 mars i år. För att den skall träda i kraft krävs ett nytt beslut efter valet i höst.

 • ”Lite mer självreflektion skulle inte skada”

  Det ökade samarbetet mellan KTH och Kina väcker många frågor. Inte minst med tanke på skillnaderna mellan ländernas inställning till yttrandefrihet på nätet. KTH kan självklart inte bedriva egen utrikespolitik, men att reflektera lite mer över konkreta etiska problem skulle inte skada, menar Björn Kjellgren, sinolog och socialantropolog på KTH.

 • KTH-forskare startar rörelse för demokrati

  Hallå där, Sverker Sörlin, professor i miljöhistoria och en av grundarna till initiativet #vimåsteprata, en rörelse som går ut till försvar för demokratin. – Demokratin har problem på många håll, även hos oss, säger han.

Tillhör: Välkommen till KTH
Senast ändrad: 2020-09-22