Sök på tagg
Kategoriserade artiklar på KTHs webbplats.
Antal träffar: 7
-
Rymdelektronik i fokus på Space Rendezvous
Kosmisk strålning gör att elektronik som skickas till rymden går sönder genom att bara vara där. Men det finns KTH-projekt som gör skillnad och de är i fokus under Space Rendezvous som anordnas den 2 november i Kista.
-
Mikroelektromekaniska system växer tack vare Electrum
Electrums labb i Kista gör att forskningen inom mikroelektromekaniska system, så kallade MEMS, kan växa.
-
”Utan Electrumlaboratoriet hade vi aldrig kunnat starta”
Elektrifieringen av samhället är något som efterfrågas av många. Det handlar inte bara om att säkra elleveranser utan också om att minimera förluster och kunna ladda till exempel elbilar snabbare.
-
Snabb kommunikation med spinntronik är möjlig visar modeller
Ett steg närmare en bättre och snabbare kommunikation i 5G och 6G har tagits. Nu ska Ericsson och KTH utvärdera tekniken under två år och förhoppningen är att närma sig en prototyp som kan användas om bara några år.
-
KTH, Chalmers och Lunds universitet stärker svensk halvledarförmåga
En gemensam nämnare i både grön omställning och digitalisering är halvledaren. Trots det lilla chipsets stora betydelse har både Sverige och EU halkat efter. KTH, Lunds universitet, Chalmers tekniska högskola och går nu samman för att tillsammans med olika svenska företag stärka Sveriges kompetens och infrastruktur för halvledarteknik.
-
Ett helt arbetsliv på Electrum - nu går Nils Nordell i pension
Under hela sitt arbetsliv har Nils Nordell, föreståndare för Electrumlaboratoriet, arbetat i Electrum i Kista. I april går Nils i pension och ser fram emot nya äventyr.
-
Utan halvledare stannar världen
Utan halvledare stannar världen, i alla fall som vi är vana att se och röra oss i den. Det lilla chippet finns i stort sett i all elektronik som vi har omkring oss till vardags – de finns till exempel i strålkastare, mobiler, LED-lampor och olika typer av maskiner. Nu är KTH med och bygger en pilotlina i Europa för just halvledare.