Till innehåll på sidan

Sök på tagg

Kategoriserade artiklar på KTHs webbplats.

Antal träffar: 4

  • Rum för nära möten – på distans

    Utformningen av våra byggda miljöer kommer i framtiden att påverkas allt mer av IT och nya kommunikationstjänster. – Video är ett byggnadsmaterial. Som arkitekt är jag intresserad av att förlänga rummet genom virtuella dörrar och fönster, säger Charlie Gullström, gästlektor i arkitektur med inriktning mot kommunikation, interaktion och media vid Arkitekturskolan KTH.

  • KTH-professor bakom grundbult i internet

    Visste du att världens första kommersiella internetliknande datakommunikationssystem byggdes i Sverige av Asea i början av 1970-talet? Torsten Cegrell, professor på KTH, var anställd på Asea då och utvecklade den funktion som hjälper meddelandena att välja väg i nätet, det som kallas routing. En lösning som var en förutsättning för att detta system, men även internet som vi känner det i dag, skulle fungera.

  • Bolaget som gör digitala tjänster enklare och snyggare

    Mitt under pågående IT-kris i början av 2000-talet startade Sofia Svanteson, som nyligen avslutat sina studier till civilingenjör på KTH, en egen designbyrå. I dag omsätter bolaget Ocean Observations 23 miljoner kronor, har 25 anställda och en kundportfölj där Sveriges och Japans största mobilföretag och operatörer ingår.

  • ”Använd mobilen i bilen – rädda liv, miljön och ekonomin”

    Gör mobiltelefonen till en del av bilens instrumentpanel. Det tycker Peter Händel, professor i signalbehandling på KTH, som medverkat till att skapa en ny mobil-app för säkrare och effektivare bilkörning. – I samhällsdebatten varnas ofta förare för att använda mobilen i bilen, men jag säger tvärtom: mobilen i bilen borde ses som en förlängning av instrumentbrädan.

Tillhör: Välkommen till KTH
Senast ändrad: 2020-09-22