Till innehåll på sidan

Sök på tagg

Kategoriserade artiklar på KTHs webbplats.

Antal träffar: 7

  • Forskningsmiljoner till stöddig elkabel

    När Stiftelsen för Strategisk Forskning - SSF - nu delar ut 80 miljoner kronor tillfaller 32 av dem två stycken KTH-forskare. Ulf Gedde - en av de två som får 16 miljoner kronor - ska använda pengarna till forska om en kabel som högst effektivt och miljövänligt klarar av att överföra el från solcellsparker i Sahara till Europa.

  • Kolhydrater framtidens miljömaterial

    Vattenrening, sårbehandling och hjärtkirurgi är några områden där avancerade kolhydratmaterial kan komma till användning. Konsortiet CarboMat satsar stort på förnybara material som en av KTH:s starka forskningsmiljöer.

  • Nano – hot eller välsignelse?

    Den europeiska kemikalielagstiftningen REACH reglerar ännu inte nanomaterial på ett bra sätt. Ändå förekommer nano numera i hundratals konsumentprodukter, som tandkräm, batterier, färger och kläder.

  • KTH-forskare: Vi vet för lite om nanomaterial

    Det finns stora kunskapsluckor om nanomaterialens påverkan på hälsa och miljö. Det konstaterar KTH-forskare i en kartläggning om riskerna och användningen av materialen. Rapporten släpps idag.

  • Nanomaterialen som bör undvikas

    – Vi har all anledning att vara väldigt vaksamma på toxicitet i samband med nanoprodukter i vår vardag, säger Sven Ove Hansson, forskare och avdelningschef på Institutionen för Filosofi och Teknikhistoria på KTH, som medverkat i projektet Nanomaterial i REACH.

  • Miljörisker med nanomaterial utreds av KTH

  • Ett steg närmare förprogrammerade nanomediciner

    Nu har forskare på bland annat KTH testat nanomaterialet dendrimerer som målsökande missiler mot cancer. Man kan likna det vid att dendrimererna bär fram käk till de glupska cancerceller som sedan äter ihjäl sig.

Tillhör: Välkommen till KTH
Senast ändrad: 2020-09-22