Till innehåll på sidan

Sök på tagg

Kategoriserade artiklar på KTHs webbplats.

Antal träffar: 6

 • Bloggare sprider KTH:s forskning

  Visst kan bloggen vara ett sätt att sprida och diskutera forskning från KTH. Det menar två forskare som startat egna bloggar inom ramen för Future Faculty. Målet är att sprida sitt arbete på ett mer lättsmält sätt.

 • Miljöhistoriker prisas för kommunikation

 • Unga forskare lär sig populärvetenskap

  – Tänk på vad läsarna verkligen vill ha. Och överraska dem. Att skriva är att välja bort. Det är så lätt hänt att man överbelastar texten med fakta. Det budskapet fick åtta KTH-doktorander när de besökte redaktionen för tidskriften Forskning & framsteg.

 • "Underhållning en unik möjlighet att nå ut med forskning"

  Jules Vernes roman Från jorden till månen har påverkat generationer unga människor att bli vetenskapsmän. Det är ett av många exempel på hur informationsflödet från underhållningsbranschen till vetenskapsvärlden sedan länge är etablerat. Det omvända förhållandet är fortfarande nytt och hett, och där finns många historier kvar att berätta.

 • Integrerade kommunikationskurser i KTH:s program

 • Vetenskapsmöte fokuserar på medier

  När jättekonferensen AAAS bygger broar mellan forskningen och samhället är de 700 ackrediterade journalisterna en viktig samarbetspartner. För Karin Bojs, vetenskapsjournalist på Dagens Nyheter, är det amerikanska vetenskapsmötet en central referens för hela arbetsåret.

Tillhör: Välkommen till KTH
Senast ändrad: 2020-09-22