Till innehåll på sidan

Sök på tagg

Kategoriserade artiklar på KTHs webbplats.

Antal träffar: 4

 • Anna mutar in Sverige på nanokartan

  Anna Delin, nybliven professor inom teoretisk nanomagnetism, är en av forskarna som mutar in Sverige på nanokartan. Hennes forskningsmål är att förstå grundprinciperna för spinntransporter och magnetism i olika nanosystem.

 • Ett steg närmare total trådlöshet

  Forskare på KTH och Göteborgs universitet, som lett ett internationellt samarbete med amerikanska och italienska forskare, har för första gången experimentellt visat att två typer av magnetiska vågor kan skapas i en spinntronisk oscillator. Detta är ett steg närmare datorer som är betydligt mer avancerade och mindre än idag och att öppna för nya möjligheter inom trådlös kommunikation.

 • KTH-forskare har upptäckt nytt material

  KTH-forskare har upptäckt en ny typ av material, topologiska kristallina isolatorer. Än så länge är det lite klurigt att uttala sig om framtiden för materialet, men att det kan utgöra en viktig byggsten i till exempel kvantdatorer är ingen omöjlighet säger en av KTH-forskarna som står bakom upptäckten.

 • Magnetiska nanodroppar kan ge bättre mobiltelefoner

  Ett hittills obevisat magnetiskt fenomen har nu kunnat påvisas i verkligheten. Den så kallade "Magnetiska nanodroppen" förutsades i teorin redan för 35 år sedan men har först nu kunnat bevisas av en grupp forskare från KTH och Göteborgs universitet.

Tillhör: Välkommen till KTH
Senast ändrad: 2020-09-22