Till innehåll på sidan

Sök på tagg

Kategoriserade artiklar på KTHs webbplats.

Antal träffar: 4

 • De ökar e-sportens synlighet

  De senaste 10 åren har e-sporten växt till sig rejält. Att tävla i spel som Defense of the Ancients 2, Starcraft II och Counter-Strike är inte bara lönsamt för vinnaren med prissummor uppåt 100 000 kronor för förstaplatsen i tävlingar här hemma i Sverige och lätt det tiodubbla utomlands, det är också mycket underhållande att titta på. Det här har några studenter från KTH och Handels tagit fasta på och skapa en tv-tablå för e-sport, som liknar webbtjänsten tv.nu.

 • Nu kan du tjäna pengar på att spela datorspel

  Spela datorspel och blir rik? Ja, om du är duktig. På datorfestivalen Dreamhack i Jönköping om några dagar lanseras ChallengerMode. – Om du tränar fotboll stenhårt blir du Lotta Schelin eller Zlatan Ibrahimovic, och studerar du intensivt får du ett bra jobb. Men vad händer om du spelar mycket? Ja, då klassas du som nörd. Det ska vi ändra på, säger Robel Efrem, grundare av ChallengerMode.

 • Detta har vinterkräksjukan och tv-spel gemensamt

  Europeiska forskningsrådets utlysning ERC Advanced Grant riktar sig till etablerade forskare i världsklass. Göran Stemme, KTH-professor med mikrosystem som specialitet, är en sådan forskare. Nu får han 23 miljoner kronor till forskning som bland annat kan resultera i ny medicinteknik.

 • Nu är den mobila vr-tekniken här

  För ett drygt år sedan fick KTH ett forskningsanslag från Vinnova för att utveckla nästa generations mobila virtual reality-teknik tillsammans med Tobii och Ericsson. Nu har en första prototyp av tekniken demonstrerats på Mobile World Congress 2018 i Barcelona.

Tillhör: Välkommen till KTH
Senast ändrad: 2020-09-22