Till innehåll på sidan

Sök på tagg

Kategoriserade artiklar på KTHs webbplats.

Antal träffar: 7

 • Saltå Kvarn i medvind med lean

  Saltå Kvarn har de senaste åren växt så det knakat – emellertid utan en strategisk plan. När det inte gick att jobba hårdare tog Saltå Kvarn hjälp av Leancentrum på KTH för att kunna fortsätta växa.

 • Industrijättar samarbetar för bättre produktionslogistik

  Bra kontroll över flödet av resurser och information är ofta nyckeln till ett effektivt produktionssystem. Genom forskningsprojektet LOVIS - logistics visibility - kan producenter få bättre koll på sina materialflöden och på så sätt göra gott för miljön och för den egna verksamhetens konkurrenskraft. Professor Magnus Wiktorsson leder projektet från KTH Södertälje där även Scania, AstraZeneca, Odette och Lunds Universitet medverkar.

 • Från innovation till produktion

  Produktionsänglar är ett initiativ där KTH Södertälje och Södertälje Science Park samarbetar för att stödja nystartade företag.

 • Två projekt från KTH Södertälje på IVA:s 100-lista

  När IVA presenterar sin årliga 100-lista finns två forskningsprojekt från KTH Södertälje med. I år är temat krisberedskap och Magnus Wiktorssons arbete med produktionslogistik har lösningar för att svensk industri ska stå stadigare vid yttre kriser i framtiden.

 • Teknikskiften och hållbarhetskrav får Scania att satsa på vidareutbildningar

  Nya teknikskiften kräver ny kunskap. Scania satsar på livslångt lärande och tillsammans med KTH utbildar Scania nu medarbetarna om framtidens hållbara transportsystem.

 • Suganya tar hem hållbarhetskunskaper till Indien

  För ett år sedan började hon på internationella masterprogrammet Sustainable Production Development på KTH i Södertälje. Nu för Suganya Senthil Kumar vidare de kunskaper hon fått för att använda i familjeföretaget hemma i Indien.

 • Produktionsänglar hjälper startups över dödens dal

  Projektet ”Produktionsänglar”, som drivs av KTH och Södertälje Science Park, hjälper startups att gå från idé till produktion – en fas som kallats ”dödens dal”. Med ett rejält tillskott till kassan ska nu projektet lanseras nationellt.

Tillhör: Välkommen till KTH
Senast ändrad: 2020-09-22