HackZurich här kommer vi!

Publicerad 2017-09-13

Över fem tusen tävlande från hela världen kommer att delta i HachZurich. Filip Hidén, som studerar datateknik och Oskar Dahl, som studerar informationsteknik kommer representera KTH Kista.

Imorgon bitti bär det av och klockan 22:00 svensk tid börjar de hacka. På 40 timmar kommer nya digitala lösningar utformas, med en jury som ger utmärkelser till de mest innovativa metoderna. Filip och Oskar som inte än har ett namn för sitt lag, kommer tillsammans med två andra att utforma en sportapp. 

Hur känns det?

- Vi har sett fram emot det här ett tag nu så det känns pirrigt. De flesta tävlande har doktorerat i maskininlärning... medan vi går fjärde året på universitetet, men vi gör vårt bästa! Vi kan ju vinna med en bra och genomtänkt idé, den får inte kännas för påtryckt, säger Hidén. 

Oskar och Filip tillhörde det vinnande laget på skolans Hackathon som hölls tillsammans med coaching och innovationsbyrån curlabs. Det vinnande laget fick, i ett samarbete mellan HackZurich och KTH, garanterade platser i tävlingen. Skolans Hackathon varade i åtta timmar, nu väntar 40 timmar Hackaton.

- Kista Hackathon var vårt första och det var riktigt kul, därför tror jag också att vi vann. Jag tror inte det förväntas att vi ska sova under dessa 40 timmar, finns inget utmärkt i schemat i alla fall, eller äta något annat än chips och cola, säger Dahl. 

Hursom, är deras vinnande koncept

- Att ha kul och lära oss något nytt, säger båda.

Till sidans topp