Mottagningen, en succé för Insektionen

Publicerad 2017-09-12

Nu är det roliga slut..närå, men efter flera veckors planering och utförande är mottagningen över. Erik Pettersson, kommunikationsansvarig på Insektionen är trött men nöjd med engagemanget i år!

Hur gick mottagningen?

Jättebra! Trots en miljon nödlösningar.

Hur många studenter deltog?

Cirka 210 nyantagna studenter fyllde i gruppformuläret som delades ut dag 1. De har deltagit i varierande grad över alla event, men exakta siffror finns enbart för just grupperna. Hur stor del av alla nyantagna det är låter jag vara osagt, men det är definitivt en övervägande majoritet.

Vad gjorde ni?

Vi har haft sittningar, besökts av folk från Slagkryssaren och Spotify, varit på Ericsson och Naturhistoriska/Cosmonova, och åkt till kårens stuga Osqvik på Värmdö.

Varför är det kul att vara med?

Varför det är jättekul att vara med skiljer sig från person till person, för nØllan är det svårt att svara exakt, syftet med alla aktiviteter är att de ska kunna få ut så mycket som möjligt av vadhelst det handlar om. Oavsett om det är teambuilding, föreläsningar, eller sittningar som är på tapeten. För de äldre studenterna har jag hört allt från att de vill vara med i Mottagningen igen till att utmana sig själva på planerings/genomförandefronten.

Vad var nytt för i år?

Vi har haft ett sektionsmöte för nØllan, där de fick veta mer om hur riktiga sektionsmöten fungerar. Vi har (äntligen) börjat använda ett digitalt projektmanagement/organisationssystem, Trello, med blandat resultat. På den fronten har det märkts tydligt vilka som är mer tekniskt lagda och bekväma med att använda digitala hjälpmedel.

Vad fokuserar ni mer på nästa gång?

Att säkerställa att information inte fastnar hos en person som sen inte delar med sig av den. Eller att säkerställa att Mottagningen har ett fungerande internt informationsflöde.

Hur trötta är ni på en skala?

Det varierar nog en del, jag är fruktansvärt glad åt att de fyra heltidsveckorna för oss är över, men det finns säkert folk ur planeringsteamet som inte alls är särskilt brydda av att vi varit igång länge.