KTH Innovation Demo Day

Från biobaserade skidhjälmar till mjukvara för självkörande bilar. Vill du se några av KTH:s senaste startups? Kom på Demo Day på KTH Innovation den 23 maj!

Tid: To 2019-05-23 kl 16.45 - 19.00

Plats: Nya Matsalen, Nymble

På KTH utvecklas varje år ett stort antal lovande startups av studenter, anställda och forskare, och nu är det dags för fem av dem att ta nästa steg efter ett år i KTH Innovations förinkubatorprogram, ett årslångt program för tidiga, teknikbaserade KTH-projekt som vill accelerera sin utveckling.

Vill du komma på Demo Day?

Vill du se några av KTH:s senaste startups? Kom på Demo Day på KTH Innovation den 23 maj!

Kom och se den senaste tekniken på väg ut på marknaden, träffa studenterna och forskarna som ligger bakom idéerna, och vem vet, kanske blir du inspirerad att följa i deras fotspår!

Anmäl dig här!

Program

16.45 Dörrarna öppnas

17.15 Programmet på scenen börjar

19.00 Slut

Varmt välkomna!

Anmäl dig här!

De pichar på Demo Day 23 maj 2019

Ainomaly

Ainomaly gör det möjligt för traditionella biltillverkare och deras leverantörer att komma ikapp de stora tech-bolagen i kapplöpningen om ta fram självkörande bilar. Vi applicerar 12 års forskning från KTH för att identifiera avvikelser i komplexa realtids-system och därmed möjliggöra för att mjukvara av hög kvalitets levereras snabbare till marknaden. Vår första lösning, ROBOTest riktar sig till bilindustrin, där den gör moderna bilar säkrare genom att förbättra test av säkerhetskritisk mjukvara.

Här kan du se en film om ROBOTest

Ellure

Alla är unika. Trots det finns det i massproducerade skönhetsprodukter begränsade val för dig att uttrycka hur du vill se ut och vem du verkligen är. Med vår avancerade produktions- och AR-teknik vill Ellure ge dig möjligheten att förstärka ditt personliga uttryck. Ellure erbjuder en skräddarsydd lösning, där du kan välja färg och få ett 3D-printat flytande läppstift inom fem minuter. Läppstift är bara det första steget i Ellures plan att omvandla kosmetikaindustrin och ge människor över hela världen möjlighet att skräddarsy sin kosmetika.

Besök Ellure på Facebok

Lokatt

Vi utvecklar världens mest miljövänliga hjälmar för miljömedvetna extremsportsutövare. Hjälmar som är tillverkade av revolutionerande, starka och lätta bioplaster och kompositer, som är utvunna ur växtråvara istället för olja. Vår första hjälmmodell är tillverkade för skid- och snowboardåkare som kräver skyddsutrustning av bästa kvalitet, för att ge dem möjlighet att göra ett aktivt ställningstagande för miljön, utan att kompromissa på varken säkerhet, komfort eller stil.

Här finns Lokatts hemsida

Monocular

Monocular öppnar möjligheten för pre-visualisering för den Europeiska marknaden, som tidigare inte haft resurser för detta. Vi tillhandahåller system och tjänster för att skapa visualiseringar i förproduktionsstadiet av rörlig media. I kontrast mot traditionella handritade bildmanus möjliggör vi bättre planering och kommunikation, samt minskat risk för oförutsedda kostnader i samband med produktionen.

Läs mer om Monocular

ZIFRO

ZIFRO vill sprida förståelse och kunskap kring programmering som ett verktyg. Med vår kodmiljö, där programmering görs mindre abstrakt och konkreta tillämpningar alltid står i fokus, gör vi grundläggande kunskaper och förståelse för programmering tillgänglig för alla. Vi vill att alla ska känna sig som en del av vår digitala tidsålder.

Besök Zifros hemsida.

Anmäl dig här!

Har du en idé?

Är du forskare, student eller anställd på KTH och har en du en idé du skulle vilja utveckla? Vill du skapa nytta med din forskning, eller har du kanske frågor om finansiering, patent eller avtal? Det första steget är att boka ett möte med oss! Genom att svara på fyra enkla frågor ger du oss tillräckligt med information för hjälpa dig vidare. 

Innehållsansvarig:innovation@kth.se
Tillhör: KTH Innovation
Senast ändrad: 2019-05-06