Simon Okwir

Simon Okwir

Doktorand
Telefon: 08 790 94 61
E-post:  simon.okwir@indek.kth.se
Besöksadress: Lindstedtsvägen 30, Rum: 353

Kort Biografi

Simon är doktorand vid Avdelningen Industriell Management vid Indek.

Han deltar i det Europeiska doktorandprogrammet Edim, där han har KTH samt UPM i Madrid/Spanien som huvuduniversitet.

Simon innehar dubbla masters i Aerospace Engineering tagna vid Lieges Universitet 2012, en Mastersexamen i aeromekanik tagen vid KTH  2011, samt en kanditatexamen i Aerospace Engineering tagen vid Ukrainas nationella Aerospace Universitet.

Innan Simon gick med i EDIM arbetade han som praktikant på GD Tech i Belgien kopplat till Turbomaskins Aeromekanik Universitets tränings programmet (Thrust) och mottog flera utmärkelser.

Han tog emot stipendium från Knut och Alice Wallenbergs stiftelse 2014

Han tog emot forskingspengar från KTH Centre for Sustainable Aviation 2016 

Hans forskningsintressen är också inom högskoleutbildning specifikt för att att bygga upp vetenskaplig forskning och kapacitet för afrikanska universitet.

Vid sidan om sin forskning är Simon vice ordförande i Erasmus Mundus afrikanska del www.em-a.eu/en/ema/our-regional-chapters/african-chapter.html.

Han är deltagare och talare vid TEIMUN (The European International Model United Nations).

Följ han på Twitter på @simonsimones

Aktuell Forskning

Hans forskning fokuserar mot det institutionella samt systeminnovationer. Med den nuvarade implementationen av Singel European SKY (SES), hans forskningsfokus är inom luftfartstransport och dess prestanda inom management.

Då den internationella civila luftfarten fortsätter att visa en stadig tillväxt, behövs ny teknik utvecklas för att övervinna kapacitetsbegränsningar och trängsel.

I samarbete med flygbolag och flygplatser försöker han få fram en operativ kapacitet för hållbar konkurrenskraft i framtiden för luftfarten i Sverige och i Europa.

Han är också intresserad av strategiskt skapande, skalning, nätverksteori, dataanalys (kvalitativ och kvantitativ), Inter-firm organisering av projekt, kontinuerlig och störande innovation, teorier förändringsarbete, komplexa arbetsmiljöer samt analys och filosofi inom förvaltning

Aktuell undervisning

Simon är kursassistent i följande kurser: 

www.kth.se/student/kurser/kurs/ME2063

www.kth.se/student/kurser/kurs/ME1010

www.kth.se/social/course/ME2065/

Publikationer

Publikationslista på Engelska (pdf 295 kB)

Till sidans topp