Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Schneider Electric fördjupar samarbetet med KTH Live In Lab

Publicerad 2019-06-03

Schneider Electric vill bidra till en mer innovativ byggsektor och fördjupar nu samarbetet med KTH Live-In Lab. Centrumbildningen ska löpa över tre år och har som syfte att öka innovationstakten i samhällsbyggnadssektorn

För ett år sedan startades innovationsmiljön och testbädden KTH Live-In Lab med målet att innovativa lösningar för fastighetssektorn snabbare ska kunna nå ut på marknaden. Nu har Schneider Electric tillsammans med KTH och övriga centrumpartners tagit nästa steg i samarbetet - en så kallad centrumbildning som ska accelerera innovationstakten i samhällsbyggnadssektorn. För Schneider Electric innebär det att företaget under tre års tid kommer att investera i forskning och utveckling på KTH Live-In Lab bland annat genom rådgivning, tjänster och teknologi.

– Tanken är att alla projekt som genomförs i KTH Live-In Lab ska bidra till att steg för steg möjliggöra smarta och hållbara byggnader i stor skala – och i förlängningen den smarta staden, säger Jonas Anund Vogel, Managing Director för KTH Live-In Lab.

Läs hela artikeln på Svenska

Innehållsansvarig:Oxana Samoteeva
Tillhör: Energiteknik
Senast ändrad: 2019-06-03