KTH söker en ung forskare till Stockholm International Youth Science Seminar 2017!

Publicerad 2017-09-06

Är du en ung forskare mellan 18 och 24 år? Vill du få chansen att träffa några av världens främsta unga forskare och presentera ditt forskningsprojekt vid det prestigefyllda arrangemanget Stockholm International Youth Science Seminar (SIYSS)? KTH söker nu en kandidat inför årets SIYSS som går av stapeln under Nobelveckan 4-11 december. Ansök senast den 17 september.

Stockholm International Youth Science Seminar (SIYSS) är ett program som arrangeras årligen av Förbundet Unga Forskare, sedan 1976. Varje år i december välkomnas 25 unga forskare från högt rankade universitet världen över för att delta under en vecka av roliga aktiviteter. Kandidaterna får bland annat äran att presentera ett eget forskningsprojekt vid det årliga seminariet som är öppet för både studenter, forskare och allmänheten. Stockholm International Youth Science Seminar infaller under Nobelveckan vilket ger de 25 kandidaterna möjlighet att delta vid en rad högtidliga evenemang såsom Nobelföreläsningarna vid Karolinska Institutet, Nobelceremonin och Nobelfesten.

Kungliga Tekniska högskolan söker nu en kandidat inför årets SIYSS som går av stapeln den 4-11 december. Sista ansökningsdag är söndagen den 17 september.

För att söka behöver du:

• Ha fyllt 18 senast den 4 december, men ännu inte 25 år den 12 december, 2017
  • Ha utfört ett forskningsprojekt vid KTH
  • Tala flytande engelska och kunna presentera ditt projekt inför publik
  • Ha utfört ett forskningsprojekt inom biologi, kemi, fysik, miljövetenskap, medicin, fysiologi, matematik, ingenjörsvetenskap eller en kombination av dessa. Litteraturstudier godtages ej. Forskningsprojektet kan vara i form av ett examensarbete, doktorandstudier eller liknande.

Följande dokument ska bifogas i din ansökan:

• Ditt CV och ett personligt brev
  • Projektbeskrivning (max 3000 tecken eller en A4)
  • Rekommendationsbrev från din handledare

Ansök här senast den 17 september 2017

För mer information om arrangemanget och ansökningsprocessen, kontakta Martina Kotar, koordinator. 08-790 72 23. kotar@kth.se

Du kan även läsa mer om SIYSS på Unga Forskares webbplats eller Facebook.