Till innehåll på sidan

Fördjupade färdigheter i att använda RAMP för riskhantering av belastningsergonomiska skador

Bli ledande inom belastningsergonomi.

I den här kursen vässar du dina färdigheter i att använda RAMP för riskhantering av arbetsrelaterade skador. Kursen riktar sig till dig arbetar med riskhantering av arbetsrelaterade skador, s.k. MSDs och vill utvecklas professionellt. Kanske arbetar du som konsulterande ergonom eller så ansvarar du för produktionen på ett industriföretag med ansvar för att minska arbetsrelaterade skador orsakade av manuellt arbete. Inget av detta är dock nödvändigt. Alla är välkomna att anmäla sig och inga specifika förkunskaper krävs. 

Kursen är öppen!

Anmälan www.edx.org

Tillgänglig tom: 30 september

Studietakt: flexibel

Omfattning: 12- 20 timmar

Språk: engelska

Du lär dig att använda alla fyra modulerna i RAMP-verktyget i hela riskhanteringsprocessen, från identifiering och bedömning till upprättande av handlingsplaner och uppföljningar.

Kursen läses online och du styr din egen studietakt. Om du vill läsa kursen kostnadsfritt väljer du spåret Audit. Vill du erhålla ett ”course certificate” väljer du till spåret: Verified vid anmälan, betalar en mindre avgift (150 dollar) och legitimerar dig vid anmälan. För att få ett ”course certificate” behöver du också göra och klara majoriteten av de obligatoriska uppgifterna.

Mer om riskhanteringsprocessen av arbetsrelaterade skador på KTHx

Det här den tredje och sista kursen om riskhanteringsprocessen av arbetsrelaterade skador, sk. MSDs som KTHx erbjuder. Vi rekommenderar dig att läsa kurserna Assessment of Work-Related Injury Risks using RAMP I  (Riskbedömning av arbetsrelaterade skador med RAMP (I ) och Management of Work-Related Injuries using RAMP 2  (Riskhantering av arbetsrelaterade skador med RAMP (2) men det går också bra att läsa kurserna fristående. Vill du ha ett sk. Professional Certificatebehöver du anmäla dig till hela programmet Professional Certificate in Risk Management of Work Related Injuries using RAMP  (Riskhantering av arbetsrelaterade skador med hjälp av RAMP )

Guide om hur det fungerar att läsa en MOOC på edX.org

RAMP är ett verktyg som stöder bedömningen och hanteringen av belastningsergonomiska risker i arbeten med manuell hantering. Det är forskningsbaserat och utvecklat i Sverige, i nära samarbete mellan forskare vid KTH Kungliga Tekniska Högskolan och praktiker på företag i ett projekt finansierat av i huvudsak AFA Försäkring och de medverkande företagen.En digitaliserad version av RAMP-verktyget finns för fri nerladdning. Läs mer och ladda ner RAMP

OBS! Excel 2010 eller nyare versioner av Excel krävs för att använda RAMP-verktyget.

Kurserna har utvecklats med stöd från Scania , Avonova , EIT Health , Loods Åkeri , Svenskt Butikskött AB , Ensto Ensek AS  and Arla Foods AB .

Kursansvariga