Till innehåll på sidan

Hållbar utveckling för problemlösare, I

I kursen som tidigare erbjöds via KTHx på edX fick deltagarna en introduktion om hållbarhet och utforska olika utmaningar för hållbar utveckling.

Vem riktar sig kursen till?

Den här kursen riktar sig till dig som vill lära dig mer om hållbar utveckling, framförallt till civilingenjörsstudenter och yrkesverksamma inom industrin; beslutsfattare eller problemlösare.

Vad lär du dig?

Det här är den första av tre kurser om hållbar utveckling där du lär dig om hur du kan tänka och agera för att driva utvecklingen framåt utan att kompromissa med nästa generations möjligheter att tillfredställa sina behov I kursen reder vi ut vad hållbar utveckling är och hur det utvecklades till vad det är i dag- en holistisk process för att hantera miljömässiga, sociala och ekonomiska utmaningar orsakade av människan. Du får också en introuduktion till de bakomliggande orsakerna till varför hållbar utveckling är nödvändig.

Mer om hållbar utveckling

Kursen är öppen för anmälan

Anmälan: edX.org

Tillgänglig tom: 21 september

Studietakt: flexibel

Omfattning: 12-16 timmar

Språk: engelska

KTH erbjuder tre MOOC:s om hållbar utveckling. Det här är första kursen. I den andra kursen Sustainable Development: Solutions and Trends fördjupar vi oss i möjliga lösningar på miljöumatningar som tex smart urban metabolosim och delningsekonomi. I den trejde kursen Enforcing Sustainable Development är fokus på tillvägagångsätt av betydelse för att påverka beteenden i en hållbar riktning. Vi rekommenderar dig att läsa alla kurserna men det går även bra att läsa dem fristående.

Hur går det till?

Kursen läses online och du styr din egen studietakt. Kursen erbjuds som en MOOC via KTHx. Detta innebär att du kan följa kursen helt kostnadsfritt (Audit). Vill du ha ett kursintyg väljer du alternativet Verified när du anmäler dig till kursen och legitimerar dig. När du klarat kurskraven har du möjlighet att erhålla ett intyg som bevis på dina kunskaper. Läs mer om hur det går till att läsa en MOOC via KTHx

Kursansvarig