Till innehåll på sidan

Hållbar utveckling för problemlösare, II

Trender och lösningar för aktuella hållbarhetsutmaningar.

Vem riktar sig kursen till?

Den här kursen riktar sig till dig som vill lära dig mer om hållbar utveckling, framförallt till civilingenjörsstudenter och yrkesverksamma inom industrin; beslutsfattare eller problemlösare.

Vad lär du dig?

Det här är den andra av tre kurser om hållbar utveckling där du lär dig om hur du kan tänka och agera för att driva utvecklingen framåt utan att kompromissa med nästa generations möjligheter att tillfredställa sina behov. I kursen får du ta del av exempel på hur multidispinplinär forskning, inklusive ingenjörsvetenskapen bidrar till att finna hållbara lösningar på flera stora hållbarhetsutmaningar, tex hur ett systematiskt tillvägagångsätt kan bidra till att bevararandet av ekosystem och hur materialflödesanalys och smart urban metabolism kan tillämpas för en hållbar resurshantering. Du får också en introuduktion till de bakomliggande orsakerna till varför hållbar utveckling är nödvändig. 

Mer om hållbar utveckling

KTH erbjuder tre MOOC:s om hållbar utveckling. Det här är den andra kursen. I den första kursen Exploring Sustainability diskuteras begreppet hållbar utveckling och dess historia från ett holisitiskt perspektiv. I den tredje kursen Enforcing Sustainable Development fördjupar vi oss i hållbara beteenden och hur de kan uppmuntras via utbildning och regelverk. Vi rekommerderar dig att läsa alla kurserna men det går även bra att läsa dem fristående.

Hur går det till?

Kursen läses online och du styr din egen studietakt. Kursen erbjuds som en MOOC via KTHx. Detta innebär att du kan följa kursen helt kostnadsfritt (Audit). Vill du ha ett kursintyg väljer du alternativet Verified när du anmäler dig till kursen och legitimerar dig. När du klarat kurskraven har du möjlighet att erhålla ett intyg som bevis på dina kunskaper.

Läs mer om hur det går till att läsa en MOOC via KTHx

Kursansvarig