Till innehåll på sidan

Strategier för hållbar utveckling, III

Bli en problemlösare som driver utvecklingen av hållbar utveckling framåt

Vem riktar sig kursen till?

Den här kursen riktar sig till dig som vill lära dig mer om hållbar utveckling, framförallt till civilingenjörsstudenter och yrkesverksamma inom industrin; beslutsfattare eller problemlösare.

Vad lär du dig?

Det här den trejde och sista kursen om hållbar utveckling där du lär dig hur du kan tänka och agera för att driva utvecklingen av hållbara lösningar i samhället framåt utan att kompromissa med nästa generations möjligheter att tillfredställa sina behov. Kursen riktar sig till dig som vill lära dig mer om hållbar utveckling, framförallt till civilingenjörsstudenter och yrkesverksamma inom industrin; beslutsfattare eller problemlösare. I den här kursen fördjupar vi oss i strategier och styrmedel som har betydelse för att etablera hållbara beteenden och arbetsätt, på individnivå och i samhället i stort. Vi fördjupar oss även i det komplexa sambandet mellan människor värderingar, attityder och beteenden samt diskuterar hur olika perspektiv påverkar vilka hållbarhetsutmaningar som prioriteras.

Mer om hållbar utveckling

Kursen öppnar 4 april!

Anmälan: www.edx.org

Tillgänglig tom: 21 september 

Studietakt: flexibel

Omfattning: 8- 12 timmar

Språk: engelska

KTH erbjuder tre MOOC:s om hållbar utveckling. Det här är den tredje kursen. I den första kursen Exploring Sustainability diskuteras begreppet hållbar utveckling och dess historia från ett holisitiskt perspektiv. I den andra kursen Sustainable Development: Solutions and Trends fördjupar vi oss i möjliga lösningar på miljöumatningar som tex smart urban metabolosim och delningsekonomi. Vi rekommenderar dig att läsa alla kurserna men det går även bra att läsa dem fristående.

Hur går det till?

Kursen läses online och du styr din egen studietakt. Kursen erbjuds som en MOOC via KTHx. Detta innebär att du kan följa kursen helt kostnadsfritt (Audit). Vill du ha ett kursintyg väljer du alternativet Verified när du anmäler dig till kursen och legitimerar dig. När du klarat kurskraven har du möjlighet att erhålla ett intyg som bevis på dina kunskaper. 

Läs mer om hur det går till att läsa en MOOC via KTHx

Kursansvarig