Till innehåll på sidan

High Performance Finite Element Modeling, I

Lär dig att göra banbrytande adaptiva FEM-simuleringar.

Vem riktar sig kursen till?

Kursen riktar sig främst till yrkesverksamma ingenjörer eller studenter på masters- och doktorandnivå, eller studenter i slutet av sin grundutbildning inom ingenjörsvetenskap. Alla är välkomna att anmäla sig!

Vad lär du dig?

Ingenjörssimuleringar är snabbt på väg att bli ett fundamentalt verktyg för att lösa utmaningar inom flertalet industrisektorer såsom medicin, energi och flygindustrin. Det här är den första av två kurser där du får lära dig förstå och utföra High Perfromance Finite Element Modelling (AFEM) och FeniCS-mjukvaran med öppen källkod. Alla är välkomna att anmäla sig men grundläggande kunskaper i linjär algebra, matematik och programmering är nödvändigt för att klara kurskraven. Teoretiska genomgångar varvas med praktiska uppgifter som ger dig möjlighet att utveckla både din förståelse och dina färdigheter. Läs mer om kursen på edX

Hur går det till?

Kursen är öppen!

Anmälan: www.edx.org

Tillgänglig tom: 9 aug

Studietakt: flexibel

Omfattning: 35-45 timmar

Språk: engelska

Kursen läses online och du styr din egen studietakt. Kursen erbjuds som en MOOC via KTHx. Detta innebär att du kan följa kursen helt kostnadsfritt (Audit). Vill du ha ett kursintyg väljer du alternativet Verified när du anmäler dig till kursen och legitimerar dig. När du klarat kurskraven har du möjlighet att erhålla ett intyg som bevis på dina kunskaper. Vill du gå alla fyra kurserna och få ett samlat intyg, ett s.k. Professional Certificate anmäler du dig till hela kurspaketet.

Fakulitet och forskning

Laura Saavedra, Teacher (Lecturer) (Universidad Politécnica de Madrid, UPM)
Profile
Rahul Kumar, lärare, Basque Center for Applied Mathematics (BCAM)
Profile

Margarida Moragues,Teacher (Postdoc) (Basque Center for Applied Mathematics, BCAM)
Profile