Till innehåll på sidan

High Performance Finite Element Modeling, II

Lär dig göra avancerade parallella simuleringar av aerodynamik under handledning av toppforskare på KTH.

Vem riktar sig kursen till?

Kursen riktar sig främst till ingenjörer inom industrin eller ingenjörsstudenter på masternivå, doktorandnivå eller studenter i slutet av en kandidatexamen. Alla är välkomna att anmäla sig. För att klara uppgifterna behöver du ha grundläggande kunskaper i programmering och matematiska kunskaper för ändamålet. Deltagare rekommenderas att gå delkurs 1 innan delkurs 2 påbörjas.

Vad lär du dig?

Det här är den andra av två kurser där du får lära dig förstå och utföra High Perfromance Finite Element Modelling (AFEM) och FeniCS-mjukvaran med öppen källkod. I den här kursen är fokus på att utföra avancerade parallella simuleringar av aerodynamik. . I kursen får du experimentera och göra beräkningar i programmeringsmiljö. Teoretiska genomgångar varvas med praktiska uppgifter som ger dig möjlighet att utveckla både din förståelse och dina färdigheter. 

Kursen är öppen!

Anmälan: www.edx.org

Tillgänglig tom: 22 augusti 

Studietakt: flexibel

Omfattning: 35- 45 timmar

Språk: engelska

Hur går det till?

Kursen läses online och du styr din egen studietakt. Kursen erbjuds som en MOOC via KTHx. Detta innebär att du kan följa kursen helt kostnadsfritt (Audit). Vill du ha ett kursintyg väljer du alternativet Verified när du anmäler dig till kursen och legitimerar dig. När du klarat kurskraven har du möjlighet att erhålla ett intyg som bevis på dina kunskaper. Vill du gå alla fyra kurserna och få ett samlat intyg, ett s.k. Professional Certificate anmäler du dig till hela kurspaketet.

Fakulitet och forskning

Laura Saavedra, Teacher (Lecturer) (Universidad Politécnica de Madrid, UPM)
Profile
Rahul Kumar, lärare, Basque Center for Applied Mathematics (BCAM)
Profile

Margarida Moragues,Teacher (Postdoc) (Basque Center for Applied Mathematics, BCAM)
Profile