Italienska på KTH

Italienska talas av ca 60 miljoner människor, förutom i Italien främst i södra Schweiz. Dessutom talas italienska som första eller andra språk av italienska utvandrare i ett stort antal länder i världen.

Handelsutbytet mellan Sverige och Italien är betydande och det finns behov av goda kunskaper i det italienska språket och kulturen. Är italiensk fotboll, mat och mode något för dig? Älskar du opera? Eller är du kanske fascinerad av Leonardo da Vinci? Nar du läser italienska ägnar du dig inte bara åt själva språket, utan du får också en inblick i det italienska samhället och dess kultur.

Om du vill läsa en eller två terminer vid ett italienskt universitet så har du goda möjligheter. Alla KTH-program har utbytesavtal med Politecnico di Milano och Politecnico di Torino, och det finns individuella avtal med en mängd andra italienska universitet. Det underlättar mycket att ha åtminstone grundläggande kunskaper i italienska innan avresan eftersom det är något svårare att klara sig på engelska i Italien än många andra europeiska länder.

Vi erbjuder kurser på grund- och fortsättningsnivå. Gemensamt för båda kurserna i italienska är att de avser att ge muntlig och skriftlig språkfärdighet, allmän kännedom om italienska språket och en orientering om kultur och samhälle.

Kontakt vid frågor

Har du frågor eller synpunkter kan du vända dig till kursens examinator:

Innehållsansvarig:Yoko Takau Drobin
Tillhör: Institutionen för lärande
Senast ändrad: 2020-05-15