Din webbläsare kan inte visa filmen

Din webbläsare har javascript inaktiverat, eller stödjer inte HTML5 video.

Filmen kan inte visas i redaktörsverkyget

Förhandsgranska för att se filmen.

Music Tech Fest Stockholm 7–9 september

Välkommen att vara med på den världsberömda Music Tech Festival. I höst kommer det tvärvetenskapliga teknik- och musikevenemang till KTH den 7-9 september: Music Tech Fest, #MTFStockholm.

Vänta inte – anmäl dig direkt!

  • Arbeta ihop med artister och andra kreatörer i nya unika projekt
  • Upplev spännande uppträdanden av internationellt kända artister
  • Engagera dig i ett globalt forskarsammanhang som undersöker gränserna för interaktion med fysiska objekt
  • Experimentera med nya former av kommunikation och uttryck

Vad är Music Tech Fest?

Music Tech Fest, eller MTF, är ett gigantiskt kreativt laboratorium som innehåller musikhack, en vetenskaplig konferens, workshopar, demonstrationer, industriinnovationer och uppträdanden av internationellt kända artister. Evenemanget kopplar ihop artister, teknologer och företag i en unik och kreativ miljö.

Oavsett om du håller på med musik, forskning eller media, eller kanske har idéer till nya produkter eller affärsmodeller är Music Tech Fest Stockholm något för dig.

Under tidigare MTF-evenemang har fokus legat på till exempel blockchain, transhumanism, neurofeedback, bio-immersive performance, hackning av den mänskliga rösten, superaccessibility och mycket mer.

Hur gör jag för att vara med?

Genom att anmäla dig  till 24-timmarsevenemanget MTF Hack Camp får du tillgång till ett brett urval av exklusiv teknik samtidigt som du får chansen att samarbeta med artister, makers och utvecklare kring utmaningar som AI, blockchain, kymatik, robotik, transhumanism och synestesi.

KTH:s studenter och forskare har möjligheten att förhandsboka Hack Camp (8-9 september), men det gäller att passa på i början av registreringsperioden. Om du får en plats får du också fri entré till hela festivalen och en möjlighet att delta i ett särskilt kvällsmöte den 7 september.

De som inte får plats på Hack Camp har andra möjligheter. Festivalen syftar till att skapa så många kontakter och samarbeten som möjligt, liksom att stötta nyskapande idéer. Flera MTF-alumner har gått vidare och fått finansiering av EU samt erkännanden från MIT:s program ”Innovators Under 35” och Forbes ”30 Under 30 Entrepreneurs”.

Hur tar jag nästa steg?

Anmäl dig.

Och anmäl dig till #MTFStockholms nyhetsbrev här.

Läs mer om festivalen här.

Vem ligger bakom Music Tech Fest?

KTH samarbetar med Music Tech Fest för att arrangera den sjätte upplagan av festivalen. MTF är ett ekosystem av mer är 5 000 innovatörer och forskare som regelbundet möts på MTF:s olika evenemang och labb. Tidigare festivaler har hållits på olika platser i världen, till exempel Barbican i London, Centre Pompidou i Paris, Microsoft NERD labs i Cambridge och Funkhaus in Berlin.

MTF grundades av Michaela Magas som belönades med priset Årets europeiska kvinnliga innovatör för sitt initiativ. Michaela Magas är också grundare och chef för innovationslabbet Stromatolite i Storbritannien och även rådgivare kring AI och innovation till EU-kommissionen och G7-ledare.

Varför ska jag delta?

Idéer som fötts på MTF får ofta ett eget liv – och många har lett till patent. Genom att delta får du chansen att komma med i ett globalt ekosystem för forskning och innovation som lever vidare långt efter festivalen. Music Tech Fest är ett välkomnande forum för människor av olika kön och med vitt skilda bakgrunder och intressen. Om du är inne på musik eller teknik, eller både och, så är MTF rätt plats för dig.

Viktiga datum

Nu fram till15 april  Registrering till Hack Camp 
7–9 september Music Tech Fest
8–9 september Hack Camp

Datum kommer snart för:

Registrering till vetenskaplig konferens
Tillkännagivande av artister som deltar
#MTFLabs


 

Music Tech Fest på KTH

Anmäl dig till Hackathon

#MTFHacks
Ett samarbete mellan studenter, forskare, utvecklare och etablerade artister. Fokusområden: AI, robotik, synestesi, blockchain, kymatik och transhumanism.

#MTFLabs
Kurerade labb i samarbeten med välkända artister och industripartner som fokuserar på robotik och AI, blockchain, röstteknologi och speciellt inbjudna uppträdanden.

#MTFResearch
En vetenskaplig konferens med presentationer och diskussioner.

#MTFStage
En kreativ lekplats för att experimentera med ny musikteknologi och nya uttryckssätt. Allt är tillåtet. Inget är repeterat – allt sker här och nu.

#MTFTracks
Musikproducenter får ljud och inspelningar och utmaningen att skapa en ny låt på 24 timmar. Vinnarbidragen släpps på en EP som säljs till förmån för välgörande ändamål.

#MTFMasters
Workshopar och gästföreläsningar för studenter och allmänhet där framstående kreatörer, internationella artister, innovatörer och experter från musikbranschen medverkar.

#MTFAmplifier
Ett evenemang för att sälja in startup-idéer och att nätverka. Här finns också en speciell VIP-mötesplats.

#MTFSpace
Installationer för ljudkonst och presentationer av nyskapande interface för musikproduktion och uttryck.

Till sidans topp