Music Tech Fest Stockholm 3–9 september

Musik- och teknikfestivalen Music Tech Fest kommer till KTH i september och du kan delta. Under festivalen kommer världsartister, studenter, forskare, kreatörer och innovatörer att utforska musik och teknik tillsammans.

Music Tech Fest på KTH

Din webbläsare kan inte visa filmen

Din webbläsare har javascript inaktiverat, eller stödjer inte HTML5 video.

Filmen kan inte visas i redaktörsverkyget

Förhandsgranska för att se filmen.

Anmäl dig till Music Tech Fest

Delta i forskningssymposium

Under varje festival genomförs ett symposium med fokus på diskussioner kring och formering av nya forskningsprojekt om musik och teknologi. Årets symposium kommer bland annat att handla om AI, människa-musik interaktion, mångfald och inkludering. Dessutom kommer Manifesto for Music Technology Research, som skrevs för fem år sedan, att följas upp. Nancy Baym, forskare vid Microsoft Research New England, forsknings affiliate Comparative Media Studies/Writing vid MIT och en av författarna till manifestot, kommer att leda symposiumet.

Creative labb med Kelly Snook, tidigare NASA-forskare

I två årtionden var hon forskare vid NASA. Nu turnerar hon med världsartisten Ariana Grande för att ge teknisk stöd för den utrustning som används under konserter. Under Music Tech Fest kommer Kelly Snook leda Creative Lab som fokuserar på “radical inclusion.” Creative labs under Music Tech Fest fungerar ungefär som ett hackaton, men med större fokus på design än kodning.

Tekla+MTF

Teklafestivalen, grundad av den svenska världsartisten Robyn, arrangerar ett antal workshops för teknikintresserade tjejer i åldern 11-18 under Music Tech Fest. Som vanligt får deltagarna prova på olika typer av teknik, träffa inspirerande förebilder och hänga med en massa nya kompisar. TEKLAS aktiviteter håller till i samma lokaler som Music Tech Fest och det kommer finnas möjlighet att besöka vissa delar av utställningarna

Fashion Tech labb leds av Anouk Wipprecht

Den tyska designern Anouk Wipprecht kommer att leda Fashion Tech forskningslabbet under Music Tech Fest. Resultaten från labben kommer att visa under uppträdanden den 7-9 september. Tillsammans med företag som Intel, AutoDesk, Google, Arduino, Microsoft, Samsung, Adobe, Adidas, Cirque Du Soleil, Audi, Disney, Swarovski och 3D printing company Shapeways forskar Anouk kring hur teknik integreras i det vi klär oss i och hur det i sin tur förändrar vårt gränssnitt mot teknik.

Imogen Heap uppträder och leder labb på KTH

Imogen Heap, grammyvinnare och artist, kommer att uppträda och leda ett labb om blockkedjor på KTH och Music Tech Fest. Labben kommer att fokusera på ekosystemet Mycelia och Creative Passport, en digital teknik som Imogen Heap hoppas blir standard för musiker. Musikskaparen kommer också att demonstrera Mi.Mu-handskarna, en kroppsnära teknik för att skapa musik som hon själv har uppfunnit.

Varför ska jag delta?

Idéer som fötts på MTF får ofta ett eget liv – och många har lett till patent. Genom att delta får du chansen att komma med i ett globalt ekosystem för forskning och innovation som lever vidare långt efter festivalen. Music Tech Fest är ett välkomnande forum för människor av olika kön och med vitt skilda bakgrunder och intressen. Om du är inne på musik eller teknik, eller både och, så är MTF rätt plats för dig.

Vänta inte – anmäl dig direkt!

Arbeta ihop med artister och andra kreatörer i nya unika projekt
Upplev spännande uppträdanden av internationellt kända artister
Engagera dig i ett globalt forskarsammanhang som undersöker gränserna för interaktion med fysiska objekt
Experimentera med nya former av kommunikation och uttryck

Anmäl dig till festivalen

Anmäl dig till #MTF Stockholm nyhetsbrev

Läs mer på MTF:s webbplats

Till sidans topp