Hur gör jag för att vara med?

Festivalen syftar till att skapa så många kontakter och samarbeten som möjligt, liksom att stötta nyskapande idéer. Flera MTF-alumner har gått vidare och fått finansiering av EU samt erkännanden från MIT:s program ”Innovators Under 35” och Forbes ”30 Under 30 Entrepreneurs”. Under festivalen finns det ett antal aktiviteter som du kan registrera dig till. Det gäller att vara ute i tid för antalet platsers och registreringsperioden är begränsad,

MTF Research Symposium - anmälan öppen

Under varje festival genomförs ett symposium med fokus på diskussioner kring och formering av nya forskningsprojekt om musik och teknologi. Årets symposium äger rum torsdag den 6 september till fredag den 7 september och kommer bland annat att handla om AI, människa-musik interaktion, mångfald och inkludering. Dessutom kommer Manifesto for Music Technology Research, som skrevs för fem år sedan, att följas upp. Nancy Baym, forskare vid Microsoft Research New England, forsknings affiliate Comparative Media Studies/Writing vid MIT och en av författarna till manifestot, kommer att leda symposiumet.

Läs mer och anmäl dig här

Voluntärarbeta på #MTFStockholm

Addera erfarenhet till CV och skapa nya professionella och kreativa kontakter genom att voluntärarbeta under Music Tech Fest som genomförs den 3-9 september på KTH. Du får fritt tillträde till den internationella festivalen, möter facinerade människor och involveras i innovativa miljöer. Som voluntär får du möjlighet att hjälpa forskare från olika områden, artister och innovatörer inom musikindustrin. MTF ger dig all träning som behövs.

Läs mer och anmäl dig här

MTF Creative Labs - anmälan stängd

Creative Labs fungerar ungefär som ett hackaton, men med större fokus på design än kodning. I år leds det av Kelly Snook som under två årtionden var hon forskare vid NASA och numera är professor i Media Arts Technology vid University of Brighton. Kelly är en av utvecklarna till Mi.Mu Gloves, vilka hon också hjälper världsartisten Ariana Grande med under sin turné. Creative Labs kommer att genomföras under 24 timmar, den 8 september till 9 september.

Läs mer

MTF Hack Camp - anmälan stängd

Genom att anmäla dig till 24-timmarsevenemanget MTF Hack Camp får du tillgång till ett brett urval av exklusiv teknik samtidigt som du får chansen att samarbeta med artister, makers och utvecklare kring utmaningar som AI, blockchain, kymatik, robotik, transhumanism och synestesi.

KTH:s studenter och forskare har möjligheten att förhandsboka Hack Camp (8-9 september), men det gäller att passa på i början av registreringsperioden. Om du får en plats får du också fri entré till hela festivalen och en möjlighet att delta i ett särskilt kvällsmöte den 7 september.

Till sidans topp