Kvinnor leder MTF Stockholm

På MTF Stockholm kommer 50 procent av dem involverade att vara kvinnor. Kvinnor kommer också att leda alla huvudaktiviteter under festivalen. I likhet med MTF så är jämställdhet en prioritet för KTH - därför att jämställdhet är en kvalitetsfråga när det kommer till forskning och utbildning.

Nancy Bayme leder MTF Symposium

Microsoft-forskaren Nancy Baym kommer under MTF Stockholm att leda forskningssymposiumet, MTF Symposium. Symposiumet äger rum torsdag 6 september till fredag 7 september. 2014 ordnade Nancy det första Music Tech Fest symposium, vilket också innefattade att ta fram Music Tech Fest Manifesto.

KTH-professorn Danica Kragic leder Robitics och AI på #MTFLabs

Danica är professor i datalogi på KTH. Hennes CV inkluderar bland annat en Early Academic Career Award från IEEE Robotics and Automation Society, visiting research fellowships på Columbia University, Johns Hopkins University och INRIA Rennes. Danica är är ansvarig för den större AI-delen i WASP, Wallenberg Autonomous Systems and Software Program, läs mer om WASP här.

Danica kommer att vara med och leda AI och Robotics som en del av #MTFLabs. Med start den 3 september så kommer det veckolånga labbet att inkludera ett brett spektrum av innovatörer, artister och tekniker från MTF Community. Resultaten visas som uppträdanden under 7-9 september.

#MTFLabs #Performance #AI

Imogen Heap uppträder och leder #MTF Labs på KTH

Imogen Heap, grammyvinnare och artist, kommer att uppträda och leda #MTF Labs om Blockchain på KTH och Music Tech Fest. Aktiviteten kommer att fokusera på ekosystemet Mycelia och Creative Passport, en digital teknik som Imogen Heap hoppas blir standard för musiker. Musikskaparen kommer också att demonstrera Mi.Mu-handskarna, en kroppsnära teknik för att skapa musik som hon själv har uppfunnit.

#MTF Labs #Mycelia #blockchain

Creative labb med Kelly Snook, tidigare NASA-forskare

I två årtionden var hon forskare vid NASA. Nu turnerar hon med världsartisten Ariana Grande för att ge teknisk stöd för den utrustning som används under konserter. Under Music Tech Fest kommer Kelly Snook leda #MTF Creative som fokuserar på “radical inclusion.” Creative labs under Music Tech Fest fungerar ungefär som ett hackaton, men med större fokus på design än kodning.

#MTF Creative

Tekla+MTF - tjejer utforskar tech på Robyns Tekla

Teklafestivalen, grundad av den svenska världsartisten Robyn, arrangerar ett antal workshops för teknikintresserade tjejer i åldern 11-18 under Music Tech Fest. Som vanligt får deltagarna prova på olika typer av teknik, träffa inspirerande förebilder och hänga med en massa nya kompisar. Teklas aktiviteter håller till i samma lokaler som MTF Stockholm och det kommer finnas möjlighet att besöka vissa delar av utställningarna

Fashion Tech som en del av #MTF Labs Performance och AI leds av Anouk Wipprecht

Som en del av #MTF Labs kommer den tyska designern Anouk Wipprecht kommer att leda Fashion Tech. Aktiviteten kommer att äga rum i Reaktorhallen på KTH tillsammans med det AI och Performance labb som KTH professorn Danica Kragic är med och leder. Resultaten från labben kommer att visa under uppträdanden den 7-9 september. Tillsammans med företag som Intel, AutoDesk, Google, Arduino, Microsoft, Samsung, Adobe, Adidas, Cirque Du Soleil, Audi, Disney, Swarovski och 3D printing company Shapeways forskar Anouk kring hur teknik integreras i det vi klär oss i och hur det i sin tur förändrar vårt gränssnitt mot teknik.

#MTFLabs #Performance #AI

LJ Rich leder Hack Camp

BBC Click programledaren LJ Rich leder #MTF Hacks, ett 24-timmars Hack Camp, som är en del av MTF Stockholm. LJ har länge varit en del av MTF och deltagit på en rad olika event.

#MTF Hacks

Till sidans topp