Till innehåll på sidan

Satsningar mot grundskolor

Teknikåttan 

Teknikåttan är en spännande och rolig frågetävling i naturvetenskap och teknik för elever i årskurs åtta. Förra året var nästan 43 500 elever runt om i hela landet var med och tävlade om ära, prispengar och vandringspokal. Tävlingen arrangeras av KTH gemensamt med ett antal andra högskolor och universitet i landet.

Tävlingsfrågorna ska också kunna användas i undervisningen och för närvarande pågår ett samverkansprojekt mellan Teknikåttan och NOT II (Skolverket/Högskoleverket) för att ta fram ett studiematerial som visar hur man kan använda Teknikåttans frågor i undervisningen.

Teknikåttan

Vetenskapens Hus

Vetenskapens Hus är ett samarbete mellan KTH och Stockholms universitet inom naturvetenskap, teknik och matematik. Målgruppen för verksamheten är främst elever och lärare inom förskola, grundskola och gymnasium. Viss verksamhet bedrivs även för allmänheten. På Vetenskapens Hus har elever och lärare möjligheter till föreläsningar, seminarier, laborationer och studiebesök.

Vetenskapens Hus

Läxhjälp

Mattecoach är en chatt för att ge läxhjälp till elever i grundskolan och gymnasiet. Här kan du chatta med mattecoacher från KTH och få tips och råd av dem om hur du ska lösa dina matteproblem.

Mattecoach på nätet

Lärarjouren förser förskolor, grund- och gymnasieskolor i Storstockholm med lärarvikarier som studerar på KTH. Studenterna har alla genomgått en kortare pedagogisk utbildning.

Lärarjouren 

Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Om KTH
Senast ändrad: 2020-06-10