Till innehåll på sidan

250 gäster kom på Demo Day på KTH Innovation

Publicerad 2019-02-08

Fem startups grundade av KTH:are gick ur KTH Innovations förinkubatorprogram i tisdags, och intresset var stort för ny teknik från KTH!

Efter ett år av affärsutvecklingscoaching, workshops för att utvecklas som entreprenörer, uppgångar, nedgångar, investeringar, bakslag och en hel del arbete, är Batch 6 i KTH Innovations förinkubatorprogram nu redo att möta marknaden. 

Intresset för ny teknik från KTH var stort. Över 250 gäster kom för att träffa bolagen som ställde ut, och mer än 50 investerare från KTH Innovations nätverk dök upp för att se vad som händer på KTH. Airmee från Batch 3 från KTH Innovations förinkubatorprogram går som tåget och tog precis in en investering på 38 miljoner, så det kan löna sig att hålla ögonen på startups från KTH!

Lovisa Madås från AGFO  berättade inpsirerande om framtidens lantbruk, och dessutom visade fyra bolag från KI Innovations och SSE Business Lab upp sin utveckling. 

Dessa bolag pitchade på Demo Day på KTH Innovation:

Ecobloom

Ecobloom utvecklar AI-drivna mikro-odlingssystem för hushåll, klassrum, och kontor. En kombination av ett smart miniväxthus och självförsörjande akvarium gör att användarna kan odla färsk, ekologisk mat året runt, och enkelt styra odlingsprocessen från sin telefon.

Besök hemsidan

Labtrino 

Labtrino AB utvecklar ett intelligent vattenmätarsystem för lägenhetsfastigheter som möjliggör individuell mätning kostnadseffektivt. Vårt trinometersystem använder maskininlärning för att bryta ner förbrukningsdata i tappställen och utvärderar ett hushålls vatten- och energiförbrukning från en enda, utanpåliggande sensor. Vår smartphone-app ger sedan boende en inblick i hur mycket vatten som används i jämförelse med andra hem och ger individanpassade rekommendationer på smarta sätt att minska sin förbrukning.

Besök Labtrinos hemsida

Provement

Provement skapar en plattform för att hjälpa sina användare hantera sin hälsa på ett balanserat sätt. Ingen ska behöva hantera de utmaningar som fetma medför utan rätt sorts stöd.

Här finns Provements hemsida

MindfulHU

MindfulHUs produkt kan imitera mänsklig andning och guida stressade människor genom andningsmeditation. Genom att använda deras fysiska, portabla apparat får du möjligheten att skapa en avslappnad miljö var som helst genom medveten andning.

Besök hemsidan

LIQUID

Genom att erbjuda en öppen och transparent marknadsplats för fakturering och skuldbelåning kan LIQUID underlätta för företag att få bättre finansiering.

Besök hemsidan här

Från KI Innovations:

Stack cell

Cellodling används i laboratorier i hela världen, och är i dagsläget till hög grad beroende av förbrukningsmaterial i plast. StackCell är en ny typ av cellodlingsskål, som är betydligt lättare och mer kompakt än existerande lösningar. StackCell är designad för att reducera plaståtgången per skål och hur mycket emballage som går åt vid transport.

Från SSE Business Lab:

PT Online

Med en vision att förenkla träning för alla erbjuder PT ONLINE rolig träningsvägledning i ett smidigt appformat. Appen drivs av ett egenutvecklat mjukvarusystem som anpassar träningen efter varje användares förmåga och målsättning, vilket gör träningen mer relevant, varierad och motiverande!

Besök hemsidan

Ztorage

Ztorage är en helhetslösning för fysisk förvaring. Med Ztorage kan man magasinera utan att lyfta ett finger genom att Ztorage hämtar upp, förvarar och kör tillbaka dina saker. I webbplattformen får du en överblick över din lagrade saker och kan när som helst boka hemkörning eller nya upphämtningar.

Besök hemsidan!

Superblocks

Superblocks skapar möjligheter för visionärerna av den decentraliserade framtiden. Vi bygger verktygen så att du själv kan skapa dina egna oförstörbara Decentraliserade Applikationer (Dappar) på blockkedjan.

Besök deras hemsida

Vill du komma i kontakt med något av bolagen? Maila Lisa Bäckman på lisbac@kth.se