Till innehåll på sidan

Allt om din bostad på en plats

Demo Day för Batch 9

En dator som visar Atlas hemsida står på ett träbord i en lägenhet.
Publicerad 2020-06-17

Hej Filip Schröder! Du tog precis examen från programmet fastighetsutveckling med fastighetsförmedling och har tidigare jobbat en hel del inom fastighetsvärlden. Nu har du varit med och startat Atlas för att göra förvaltningen av fastigheter enklare och bättre. Berätta!

Vad gör Atlas Fastighetssystem egentligen?

Vi lägger grunden för en modern fastighetsförvaltning. Atlas är en webbaserad plattform som gör vardagen enklare för kommersiella fastighetsägare och deras hyresgäster. Vi samlar och digitaliserar information om till exempel kontrakt, planritningar, fakturering och energiuppföljning.

Det finns ju en del tjänster ute idag. Vad är unikt med Atlas?

Vi har jobbat väldiigt hårt på att vara användarvänliga. Vi fokuserar på de viktigaste delarna av den tekniska, administrativa och finansiella fastighetsförvaltningen så att man kan hitta all information man behöver på en plats. Atlas är enkel och kul att jobba med och passar alla företag, oavsett hur långt de kommit i sin digitaliseringsresa.

Om Atlas

Första mötet med KTH Innovation: 19 december 2018

Coach: Siimon Vaske

Team: Alexander Olsson, Filip Schröder, Tor Andersch & Cedrik Aagaard

www.atlasfastighet.se

Atlas är ett av projekten i Batch 9 i KTH Innovations förinkubatorprogram. Hur har det varit att dela den erfarenheten med de andra i er batch?

Att vara med i programmet har varit jättekul. Vi har lärt oss saker som är ovärderliga för en tidig startup. Teamen i programmet jobbar med idéer inom väldigt olika områden men alla går igenom samma steg och det gör diskussionerna väldigt intressanta. Att dela vår resa med de andra har gjort vår egen utveckling mer effektiv och mycket bättre.

Vad händer nu då?

Vi är mitt i ett pilotprojekt och vi jobbar på några riktigt spännande nya funktioner. Vi har just tagit in en ny medlem i teamet, så nu kan vi verkligen jobba på. Vi letar också kapital, så vi pratar en del med investerare som vill hjälpa oss att växa och fortsätta utveckla plattformen. Så om du är en investerare, hör av dig!

Siimon Vaske, du har coachat teamet. Vad tror du om framtiden?

Det är ett otroligt engagerat team som har varit väldigt kul att jobba med. De förstår både tekniken och marknaden. Med deras driv är jag säker på att de kommer att lyckas! 

Har du en idé?

Har du en idé du vill utveckla?  Vårt stöd är kostnadsfritt, konfidentiellt och du behöver inte ansöka.

KTH Innovations förinkubatorprogram

I KTH Innovations förinkubatorprogram får startup-projekt från KTH ett år av extra stöd och kontorsplats, allt tillsammans med andra som utvecklar sina egna idéer. Möt teamen som nu avslutar Batch 9 av programmet!