Till innehåll på sidan

Bicky Chakraborty Entrepreneur Program

I Bicky Chakraborty Entrepreneur Program får du praktiska kunskaper i entreprenörskap och råd och stöd från erfarna mentorer. Dessutom får du 70 000 kronor i finansiering för att utveckla ditt projekt.

Bicky Chakraborty tillsammans med 2016 års deltagare.

Om programmet

Programmet innefattar: Fyra utbildningstillfällen under sex månader. Mellan träffarna anordnar vi individuella lunchmöten med utvalda, erfarna mentorer. Du får också 70 000 SEK i finansiering.

Programmet pågår: Maj-november.

Kostnad: Programmet är kostnadsfritt. Vi tar inget ägande i din idé. 

Antagningsperiod: Ansökan för 2021 års program är nu stängd. .  

Antagningskriterier: För att ansöka behöver du ha ett startup- eller kommersialiseringsprojekt, där en bärande del av teamet just nu är studenter, forskare eller anställda på KTH.

Efter programmet: Efter programmet har du utvecklat dina kunskaper inom entreprenörskap och kommersialisering. Du har fått nya insikter om din väg framåt och har utvecklat ditt eget projekt mot marknaden. 

Om programmet

Bicky Chakraborty Entrepreneur Program är ett program för dig som vill bidra till Sveriges konkurrenskraft. Programmet startades 2016 efter en donation om fem miljoner kronor från Bicky Chakraborty, som grundade Elite Hotels. Varje år antar vi sju nya projekt som i framtiden kan skapa tillväxt i Sverige. 

Mentorskap, finansiering och utbildning

Teamen som antas till programmet träffas gemensamt fyra gånger under sex månader. Under dessa heldagsträffar får du ta del av ett skräddarsytt utbildningsprogram utvecklat av KTH Executive School, där inbjudna föreläsare delar med sig av sina kunskaper inom entreprenörskap och företagsutveckling.

Mellan träffarna får du sitta ned med erfarna mentorer som hjälper dig reda ut just dina utmaningar. KTH Innovation väljer varje år mentorer efter vilka som antas till programmet, men tidigare år har profiler som Nami Zarringhalam, grundare av Truecaller, och Pirkko Tamsen, investerare, entreprenör och tidigare chef vid Uppsala universitet Innovation, delat med sig av sina kunskaper.

Dessutom får alla antagna projekt 70 000 kronor i finansiering för att verifiera sin idé mot marknaden.

Då ska du ansöka

  • Om du är student, forskare eller anställd på KTH och har en idé eller ett kommersialiseringsprojekt du vill utveckla mot marknaden.
  • Om du vill lära dig mer om företagsutveckling och entreprenörskap för att utveckla ditt projekt.
  • Om du vill ta del av insikter från erfarna mentorer som själva har stor praktisk erfarenhet.
  • Om du vill utveckla ditt projekt för att i framtiden kunna skapa arbetstillfällen och tillväxt i Sverige.

Ansökan är stängd

Ansökan är nu stängd.  

Om du har några frågor, kontakta oss gärna på innovation@kth.se .

Programmet ger dig:

  • 70 000 kronor i finansiering för att verifiera din idé mot marknaden.

  • Kunskap om ämnen som affärsutveckling, att hitta kund- och marknadssegment, finansiering, och hur man bygger ett komplett team. 

  • Personliga möten med erfarna mentorer som guidar din utveckling. 

  • Ökad kunskap om kommersialisering och entreprenörskap.

Sagt om programmet

"Jag skulle definitivt rekommendera andra att söka, särskilt om du är forskare. Vi har fått ut väldigt mycket av programmet, och särskilt mentormötena var fantastiska. De var ett extremt kondenserat och väldigt värdefullt sätt att spendera en lunchtimme på."

- Károly Szipka, doktorand inom Industriell Produktion, KTH.