Till innehåll på sidan

Class of 2020

Här är teamen i 2020 års Bicky Chakraborty Entrepreneur Program.

Satellite Data and AI for Wildfire Detection and Monitoring

En skärmavbild av ett zoom-möte. 18 personer har ett digitalt möte.
Workshop med teamen i Bicky Chakraborty Entrepreneur Program 2020

Satellitdata kan spela en viktig roll i att upptäcka och övervaka bränder. Med hjälp av deep learning, eller djup maskininlärning, kan den innovativa branddetektorn automatiskt upptäcka pågående bränder och brända områden i nära realtid med hjälp av satellitbilder.

Shippy

En app som kopplar ihop människor som vill få något levererat, med de som redan är på resande fot.

www.shippy.tech

TACK

TACK använder förstärkt verklighet och ett mobilt datainsamlingssytem för att övervaka förändringen av sprickor i betongkonstruktioner, som t.ex broar och tunnlar, genom att jämföra bilder tagna vid olika tidpunkter.

www.tackproject.xyz

Ergotech

ErgoTech Nordic utvecklar smarta arbetskläder som utvärderar belastningsergonomiska risker i arbetet. Dessutom ger de användaren realtidsfeedback för att denne själv ska kunna förbättra sin arbetsteknik och arbetsplats för att förebygga belastningsskador.

www.ergotech.nu

Studyguide

Studyguide utvecklar en tvåsidig plattform som tillåter elever plugga med forskningsbaserad studieteknik. Eleverna får hjälp med studieschema, struktur, och effektiva inlärningstekniker, på ett roligare sätt. Föräldrar får tillgång till sin sida av plattformen som är kopplad till sina elevers konto. Föräldrar får bätte insikt, kan ge positiv feedback och tävla mot, eller samarbeta med barnen i quiz.

www.studyguide.se/

Fooin

Fooin hjälper matvarubutiker med att minska deras matsvinn genom att kontinuerligt övervaka deras lagersaldo och produkternas utgångsdatum. Fooins lösning möjliggör att butikerna proaktivt kan vidta rätt åtgärd för att inte behöva slänga varor som närmar sig utgångsdatum.

www.fooin.io

ProTendering

ProTendering är en SaaS-pro gramvara som stöder inköpare i en definierad del av upphandlingsprocessen. Den är utvecklad utifrån insikter hos två seniora strategiska inköpare om hur man kan förbättra effektivitet inom upphandling. ProTendering använder den senaste tekniken, en robotlösning och avancerade beräkningsalgoritmer. Den är enkel, kostnadseffektiv och tillgänglig. Den gör varje arbetsdag för inköpare och upphandlare enklare - Mindre arbete, bättre resultat.

GORDIAN – Untangling movement traces

GORDIAN tillhandahåller ny, unik och blixtsnabb analys av transportrutter. Informationen och hastigheten för analyserna möjliggör en aldrig tidigare skådad optimering av komplexa transportplaneringsproblem. Till exempel kan analyserna användas för att hitta placeringar av elvägar som elektrifierar 3,25 gånger så mycket transportarbete eller kräver 80% mindre infrastrukturinvesteringar än korridorplaceringar. En besparing på 300 megatons CO2-utsläpp eller 13,2 BSEK i infrastrukturkostnader i Sverige.

www.thegordian.io

Netspons

Netspons är en marknadsplats där varumärken matchas ihop med elitsatsande atleter, föreningar och event. Vi förenklar, utvecklar och förbättrar förutsättningarna för båda parter att bedriva lyckade sponsorkampanjer.

www.netspons.com

Bicky Chakraborty Entrepreneur Program

Nio månader som ger dig praktiska kunskaper i entreprenörskap, tillgång till erfarna mentorer och dessutom 70 000 kronor i finansiering.