Till innehåll på sidan

Test Drive Deeptech

Test Drive Deeptech är ett program för dig som är redo att bygga ett företag baserat på avancerad teknik som har potential att lösa stora samhällsproblem. Programmet har utvecklats av KTH Innovation tillsammans med acceleratorn Sting.

Om Test Drive Deeptech

Test Drive Deeptech består av en serie av praktiska workshops för dig som precis börjat bygga ett startup eller har en idé baserad på avancerad teknik som kan skapa positiv impact i samhället. I programmet kommer du lära dig hur du kan bygga ett framgångsrikt företag och få stöd av erfarna affärsutvecklingscoacher från Sting och KTH Innovation.

Om programmet

Vad: Fyra kvällsworkshops och ett pitchevent. Programmet drivs av KTH Innovation i partnerskap med Sting. 

När och var: Programmet pågår under oktober-december 2021. Träffarna genomförs fysiskt i KTH Innovations lokaler på Teknikringen 1 med start 17.00 och pågår i 3-4 timmar. Vi ser till att det finns gott om plats och möjlighet att hålla avstånd.

Tidslinje: Deadline för ansökan 17 oktober. Meddelande om antagning senast 25 oktober. Obligatorisk närvaro vid workshops 17.00-20.00 den 28 oktober, 11, 18 och 25 november och final den 9 december.

Kostnad: Programmet är kostnadsfritt. Vi tar inget ägande i din idé.

Vem kan söka: Programmet utvecklades för team med en innovativ affärsmodell eller startup som är baserad på en ny deeptechlösning. Vi välkomnar människor från alla industrier, men din lösning måste ha potential att växa globalt. Vi ser gärna team med både män och kvinnor, och som består av 2-3 personer.

Antagningsperiod: Ansökan till 2021 års program är öppen. Ansök innan 17 oktober.  

Efter programmet: efter programmet har du utvecklat dina kunskaper inom entreprenörskap och kommersialisering. Med minimal tidsåtgång kommer du ha fått nya insikter om din tekniks potential att skapa nytta och din väg framåt.  

Vad innebär "deeptech"?

"Deeptech" innefattar avancerad teknologi som adresserar viktiga samhällsproblem med nya och svårkopierade lösningar. Det kan handla om bioteknik, nya material, artificiell intelligens, blockkedjor, energiteknik, robotik, AR och VR, för att nämna några exempel.

Teori och praktik

I Test Drive Deeptech blandas teori med praktik. Erfarna entreprenörer och deeptech-experter hjälper dig utveckla din idé. Programmet baseras på lean canvas, en strategisk mall för att utveckla affärsmodeller. Det är ett populärt verktyg som används av entreprenörer över hela världen.

Vi lägger särskilt fokus vid de utmaningar som forskningsbaserade startups och andra deeptech-startups ofta möter. Programmet består av fem kvällsworkshops. Mellan varje workshop får du uppgifter att lösa, och dessutom stöd från erfarna affärsutvecklingscoacher. Vid slutet av programmet presenterar deltagarna sina företag och en utses som vinnare av bästa pitch.

Innehåll

Programmet fokuserar på affärskritiska områden som affärsmodell, säljstrategi, internationalisering, inträdesbarriärer, finansieringsmöjligheter och ledarskap. Alla workshops börjar 17.00 och pågår i 3-4 timmar.

  • Workshop 1: 28 oktober, 2021
  • Workshop 2: 11 november, 2021
  • Workshop 3: 18 november, 2021
  • Workshop 4: 25 november, 2021
  • Workshop 5: 9 december, 2021

Läs mer om varje workshops innehåll på Stings hemsida.

Vem kan ansöka?

Programmet vänder sig till dig som har utvecklat nya tekniska lösningar med potential att kunna tillämpas på en global marknad. Teamet kring idén ska helst bestå av två-tre personer, gärna både män och kvinnor. 10-12 projekt antas till varje program.

Kostnadsfritt

Programmet är kostnadsfritt. Du bidrar med din egen tid och ditt engagemang.

Sekretess

Vid första kurstillfället skriver samtliga deltagare och arrangörer under ett sekretessavtal. Ingen information om affärsidé, teknik eller deltagares namn kommer att spridas utanför programmet utan ditt medgivande.