Till innehåll på sidan

Partneruniversitet

Partneruniversiteten är utvalda universitet i Afrika söder om Sahara som tillsammans med KTH vill utveckla en ny modell för lärande med utgångspunkt i utmaningsdriven utbildning. Tillsammans vill vi rusta våra studenter med kunskap och förmåga att bidra till lösningar på världens stora utmaningar.

Strathmore University

Nairobi, "Den gröna staden i solen", är den politiska, ekonomiska och kulturella huvudstaden i Kenya. Nairobi har en befolkning på nästan 4,5 miljoner. Strathmore University ligger centralt och är ett ledande ideellt privat universitet. Universitetet har ett oöverträffat rykte för akademisk och professionell kvalitet samtidigt som det tjänar det kenyanska samhällets kompetensbehov.

Strathmore University

University of Dar es Salaam

UDSM är Tanzanias största och äldsta statliga universitet och ligger i Dar es Salaam. UDSM:s huvudcampus ligger i västra delen av staden och är som en oas i staden med stora grönområden på drygt 1600 tunnland med byggnader för undervisning, studentbostäder, restauranger och personalbostäder.

University of Dar es Salaam

University of Rwanda

Rwanda är känt som Le Pays des Mille Collines (Land av tusen kullar) tack vare de oändliga bergen i detta sceniskt fantastiska lilla land. Det anses vara den bästa afrikanska destinationen för hållbar turism. Universitetet i Rwanda är ett relativt nytt universitet grundat 2013. Det består av sex oberoende och självstyrande högskolor. Detta skolsystem anses vara hjärtat av universitetets framgång där studenterna har fördelen att tillhöra en stor internationellt känd institution samtidigt som de är också är en del av en mindre tvärvetenskaplig akademisk skola.

University of Rwanda

Botho University

Botswanas huvudstad Gaborone är en ung metropol som domineras av moderna byggnader med allt från glittrande hotell till kasinon, medan våtmarkerna i Gaborone Game har härlig panoramautsikt och naturliv. Botho University, grundat 1997, har vuxit till att bli ett högkvalitativt multidisciplinärt universitet. Universitetet har över 6000 studenter och 500 medarbetare.

Botho University