Till innehåll på sidan

Stockholm Stads Pop-up Återbrukscontainer kommer till KTH

Vårstädat? Rensar du hemma enligt KonMari-metoden? Passa på att återvinna det du inte längre har glädje av när Stockholm Stads Popup Återbrukscontainer kommer till KTH Campus.

Detta kan du lämna in till Pop-up Återbruk

Du kan lämna:

  • miljöfarligt avfall,
  • bärbart grovavfall
  • saker som kan återbrukas

Den 23 - 26 maj kommer Popup Återbruk vara på KTH Campus.

Den 23 maj mellan kl.12-13 välkomnar KTH och Stockholm Vatten och avfall er till ett seminarium och mingeltorg på temat återbruk.
De första 40 personer som lämnar in föremål för återbruk får en lunchwrap och vattentermos!

Behöver du hjälp med transport? Boka på svoa.se/popup

Program

12:00 Kristina von Oelreich, hållbarhetschef KTH hälsar välkommen
12:05  Karin Sundin, teknisk utredare på Stockholm Vatten och Avfall- Om Återbrukscontainer och Stockholm stads arbete med återbruk

12:10 Fredrik Johansson, forskare KTH berättar om forskning kring mobilitetstjänsten Eccentric och återbruk.

12.30 – 13:00 Mingeltorg – Prata med olika representanter från Stockholm Vatten och Avfall, Traffikkontoret och KTH om hur vi arbetar med avfall- och återbruksfrågor. Studentprojekt kommer också visas upp på plats.

Om Popup Återbruk och Eccentric

Popup Återbruk är en mobil lösning som har fokus på att underlätta återbruk för stockholmarna och minska mängden avfall. Ibland kan det vara svårt att veta vad som kan återanvändas och vad som ska sorteras till återvinning. Personalen på plats är där för att lära ut hur man ska göra rätt. Två specialinredda containrar ställs upp och alla får lämna in saker de vill bli av med. Båda containrar ( en för inlämning och en för uthämtning) är bemannade under dagarna. Under kvällar och nätter är de stängda och låsta.

Eccentric är en mobilitetstjänst som ger boende i området hjälp med transport av möbler eller annat som kan tänkas återanvändas eller återvinnas inom den stadsdel där pop-up återbruket står uppställd. Se bifogad dok)

Datum och öppettider Återbrukscontainer:

23 maj, kl. 10-20
24-26 maj, kl 10-16
21-22 augusti, kl. 10-20
23-25 augusti, kl 10-16

Plats: KTH Campus, Valhallavägen 79.

Läs mer om Pop-up Återbruk (stockholmvattenochavfall.se)