KTH-Sustainability Day 2013

Den 17 oktober hölls den tredje upplagan av KTH-Sustainability Day. Rektor Peter Gudmundson hälsade en fullsatt sal välkommen. Representanter från näringsliv, myndigheter och organisationer fick ta del av KTH:s forskning och innovationer för hållbar utveckling. Teman för dagen var entreprenörskap och teknikens begränsningar och möjligheter för ett hållbart samhälle.

Tack till alla som deltog!

Det var en ära att så många engagerade valde att delta på KTH-Sustainability Day 2013. Vi har fått ny inspiration, spännande kontakter samt bra idéer till framtida projekt, samarbeten och events. Vi hoppas att ni också fick nytta, kunskap och inspiration från dagens inblick i hur KTH:s forskning kring miljö och hållbar utveckling bidrar till en ljusare framtid.

Intervjuer från dagen

Intervju med Nina Wormbs, universitetslektor i teknikhistoria på KTH, pratar om vilken betydelse teknikhistoria har för omställningen till ett hållbart samhälle.

Intervju med Prof. Anders Wilhelmson där han diskuterar hur ”tvärtemot tänkande” föder innovationer som Peepoo  engångstoaletten.

Foton

Läs artikeln från KTH-Sustainability Day: KTH-forskning för hållbar framtid

Innovationer och entreprenörskap för ett hållbart samhälle

13.15 Rektor Peter Gudmundson hälsar välkommen

13.20-13.45 Om peepoo toaletten och social hållbar utveckling, Anders Wilhelmson, professor KTH

Anders Wilhelmson (pdf 5,2 MB)

13.45-14.25 Paneldiskussion med:

Helena Källerman, Sweco, näringslivets syn

Pontus Braunerhjelm, professor KTH, Industriell ekonomi

Fredrika Gullfot, Simiris Alg, tidigare KTH forskare

Begränsade resurser - nya innovationer

14.25-15.00 Presentationer av KTH forskare för att belysa nya innovativa lösningar på några av våra framtidsutmaningar.

Smarta elnät - hur kan det bidra till ett uthålligt energisystem?, professor Lina Bertling Tjernberg

Lina Bertling Tjernberg (pdf 997 kB)

Robotik för välfärd och social hållbar utveckling, professor Danica Kragic

Danica Kragic (pdf 4,8 MB)