Till innehåll på sidan

THE Innovation and Impact Summit 2022

KTH och Times Higher Education arrangerar konferensen THE Innovation and Impact Summit 26-28 april 2022 i Stockholm.

THE logotype
Times Higher Education (THE) står bakom några av världens mest inflytelserika universitetsrankningar och har nästan fem decennier av erfarenhet. THE samlar nyheter, analyser och observationer om högre utbildning och universitets prestationer.

THE Innovation and Impact Summit är initierad av rankinginstitutet Times Higher Education (THE) och bjuder in universitetsledningar, företag, finansiärer och experter inom innovation och global utveckling. Syftet är att utbyta idéer och erfarenheter kring lärosätens möjligheter att bidra till att möta de globala samhällsutmaningarna, definierade av FN:s 17 utvecklingsmål.

Frågorna på konferensen kretsar kring betydelsen av en god innovationskultur. Hur kan ett ekosystem för innovationer utvecklas på bästa sätt i syfte att främja en hållbar utveckling: vilka aktörer är med i innovationsprocessen, hur ser resurser och samarbetsformer ut?

Detaljerat program

Universitetsranking

THE arbetar med att utvärdera och bedöma universitet genom sina universitetsrankingar med tillhörande analyser och bedömningar. Hit hör bland annat rankingen för universitetens samhällspåverkan  baserat på FN:s globala mål för hållbar utveckling.

I april 2021 gick den tredje upplagan av stapeln med 1,117 deltagande universitet från 94 länder/regioner. KTH rankas på plats 41, en förbättring från förra årets placering av 77 vilket till stor del beror på KTH:s inriktning på hållbar utveckling och hållbar teknik, enligt Stefan Östlund, vicerektor för globala relationer och projektledare för THE Innovation and Impact Summit 2022.

En intervju med Stefan Östlund angående rankingen finner ni här .

Rankingen för 2022 presenteras under evenemanget i Stockholm.​​​​​​​

Innehållsansvarig:evenemang@kth.se
Tillhör: Om KTH
Senast ändrad: 2022-05-02