Till innehåll på sidan

KTH:s öppna föreläsningar

Välkommen till KTH:s öppna föreläsningar med forskning presenterat i populärvetenskaplig form. Föreläsningarna hålls digitalt, på svenska och är öppna för alla. Anmälan öppnar några veckor innan föreläsningstillfället.

Program hösten 2021 

Co-living – framtidens hållbara boende

I Sverige är 36% av hushållen ensamboende, främst unga och äldre, samtidigt som ensamhet är ett utbrett problem. Många bor i enrumslägenheter med eget badrum och kök, lägenheterna är dyra och använder onödiga mängder resurser och energi.
Professor Sara Ilstedt berättar om forskningsprojektet ”Co-kitchen, Hållbart Co-living för studenter” som utvecklar framtidens hållbara bostäder. 

När: 8 november kl.17:00-17:45
Var: Via Zoom-länk

Mer information och anmälan 

Att kartlägga människans byggstenar

Inom det svenska Human Protein Atlas projektet försöker man kartlägga alla människans proteiner och hur de bygger de celltyper som finns i människan. Målet är att vi med en bättre förståelse av hur människans celler är uppbyggda kan vi bättre förhindra och behandla sjukdomar.

Emma Lundberg, Professor på KTH, berättar om sin forskning inom Human Protein Atlas och hur hon arbetar i stora internationella samarbeten, samt tar hjälp av allmänheten med hjälp av dataspel för att förbättra forskningen.

När: 6 december kl.17:00-17:45
Var: Via Zoom-länk

Anmäl dig här för inbjudningar till framtida föreläsningar. 

E-postadress

Öppna föreläsningar
Innehållsansvarig:evenemang@kth.se
Tillhör: Om KTH
Senast ändrad: 2021-10-11