Till innehåll på sidan

ForskarFredag 2023

Välkommen till ForskarFredag 2023. Evenemanget äger rum på Albanova i Stockholm, och vissa delar sänds även online. ForskarFredag ger dig chans att ta del av föreläsningar och samtal med några av landets främsta forskare. Temat för årets evenemang är "En bättre och friskare värld”.

Tid: Fr 2023-09-29 kl 09.00 - 17.00

Plats: Roslagstullsbacken 21, 114 21 Stockholm, AlbaNova samt online.

Forskare är helt vanliga människor med ovanligt spännande jobb. På ForskarFredag får publik och forskare mötas under experiment, föreläsningar, samtal, guidade visningar i forskningsmiljöer, tävlingar, utställningar och mycket mer. Årets ForskarFredag har temat ”Människan, hälsan och vattnet”. Genom temat fördjupas kunskapen om vatten och hur vårt välmående hänger ihop med ett friskt ekosystem.

Evenemanget är för dig som är elev på högstadiet och gymnasiet, men också för dig som privatperson som är intresserade av forskning.

Vill du eller din skolklass träffa en forskare? Sedan 2021 finns en nationell bokningsplattform där skolklasser och grupper kan låna en forskare för ett samtal och/eller seminarium, antingen fyiskt eller digitalt.

Portalen Låna en forskare

ForskarFredag arrangeras av Vetenskapens hus tillsammans med KTH, Karolinska institutet, Stockholms universitet, Scania, SciLifeLab och Stockholms stad. Evenemanget är en del av vetenskapsfestivalen European Researchers' Night med evenemang över hela Europa.

ForskarFredag Stockholms webbplats

Kontakt

Vetenskapens hus koordinerar ForskarFredag i Stockholm, och Elin Ottergren är projektledare.

KTH:s närvaro i programmet koordineras av Johanna Franson.

Innehållsansvarig:evenemang@kth.se
Tillhör: KTH Intranät
Senast ändrad: 2023-06-12