Till innehåll på sidan

Trygghet på väg: Ett seminarium om hela resans perspektiv på mobilitet / Moving safety: A whole journey approach to safety

Att kunna röra sig fritt är en mänsklig rättighet och en viktig egenskap för en hållbar stad. Detta Säkraplatser-seminarium handlar om trygghet i hela resans perspektiv, d.v.s. säkerhet och trygghet från dörr till dörr. Den 4:e oktober kommer vi att diskutera både teoretiska kunskaper och praktiska erfarenheter.

Tid: Fr 2019-10-04 kl 09.00 - 17.00

Plats: D2, Lindstedtsvägen 5

Kontakt:

Säkraplatser Nätverket

Seminariet kommer att delas upp i två delar.


- På morgonen börjar vi med att diskutera transportsäkerhet ur både forsknings- och praktiktiskt- perspektiv, med särskilt fokus på resenärers säkerhetsbehov. Morgonen avslutas med en debatt som ägnas åt utmaningarna i att leverera säkerhet med syfte att ha ett 'hela resans perspektiv' med representanter från transportoperatörer, säkerhetsföretag och Stockholms kommun.


- På eftermiddagen kommer vi att ha parallella sessioner i olika ämnen kopplat till transportsäkerhet organiserade av Säkraplatser Väst, BRÅ och KTH-Säkraplatser där forskare och utövare deltar.

Webbadress för mer information
www.sakraplatser.abe.kth.se/2019/06/10/seminarium-4-oktober/

Innehållsansvarig:evenemang@kth.se
Tillhör: KTH Intranät
Senast ändrad: 2019-08-30