Till innehåll på sidan

Välkommen till Wikigap på KTH!

Mer än 80% av alla biografier på Wikipedia handlar om män. En fördelning som det är hög tid att ändra på. På internationella kvinnodagen samlas vi för att göra Internet mer jämställt och vi behöver din hjälp!

Tid: Fr 2019-03-08 kl 13.30 - 18.30

Plats: KTH Bibliotek

Wikigaps logotype

KTH, UD och Wikimedia Sverige arrangerar tillsammans skrivarstugor som pågår under eftermiddagen den 8 mars. I skrivarstugorna jobbar vi i team om ca 4-5 personer med hjälp av en volontär från Wikimedia som vägleder i arbetet. Temat för denna skrivarstuga är kvinnor i teknikvärlden/historien.

Välkommen till invigningen där Efraim Gomez från Utrikesdepartementet som arbetat med jämställdhet kopplat till fred och säkerhet i FN:s säkerhetsråd, lektor Nina Wormbs och John Andersson från Wikimedia Sverige medverkar.
Invigningen är ett öppet evenemang som sker på engelska i bibliotekshallen med start klockan 14.00. 

13:30-14:00 Genomgång för skrivstugorna
14:00-14:45 Efraim Gomez från Utrikesdepartementet som arbetat med jämställdhet kopplat till fred och säkerhet i FN:s säkerhetsråd, lektor Nina Wormbs och John Andersson från Wikimedia Sverige talar
14:45-18:00 Skrivarstugor för att göra Wikipedia mer jämställt
18:00-18:30 Mingel med lättare förtäring för deltagarna

Är du intresserad av att deltaga i en skrivarstuga, anmäl dig här 

WikiGap är en global kampanj som Utrikesdepartementet arrangerar i samarbete med Wikimedia Sverige på ambassader över hela världen den 8 mars. Läs mer påwww.swemfa.se/wikigap

Inga förkunskaper krävs men en egen dator vill vi att ni tar med er.

Kom och gör skillnad i Sveriges skrivarstuga genom att registrera dig.

Arrangörerna vare sig påverkar eller ansvarar för det innehåll som produceras av de frivilliga skribenterna under WikiGap. Allt som skrivs av WikiGap-volontärerna genomgår samma kvalitetskontroll som övrigt innehåll på Wikipedia, vilket bland annat innebär att man inte får skriva artiklar om sig själv eller sin organisation (intressekonflikt) samt måste kunna hänvisa till trovärdiga källor.

Delta i WikiGaps tävling

WikiGap 2019 inleds på internationella kvinnodagen, den 8 mars. Det blir även startskottet för en internationell online-tävling som kommer att pågå under 1 månad. Tävlingen innebär att de volontärer som deltar i WikiGap mellan den 8 mars och den 8 april samlar poäng när de bidrar till att öka representationen av kvinnor på Wikipedia. Den WikiGap-volontär som har flest poäng vid tävlingens slut vinner ett tacksamhetspris i form av ett diplom undertecknat Utrikesminister Margot Wallström. Tävlingen är helt frivillig och du kan fortfarande vara med i skrivarstugorna den 8 mars utan att delta i denna.

Frågor om eventet: anelzen@kth.se

Logotype för KTH
Logotype för Regeringskansliet Utrikesdepartementet
Logotype för Wikimedia Sverige