Till innehåll på sidan

Det rör på sig för Manomotion

Så här kan det se ut när man använder Manomotions mjukvara.

NYHET

Publicerad 2017-12-14

Uppstartsföretaget Manomotion, ett bolag som arbetar med realtidsanalys av kropprörelser och som springer ur KTH-forskning, har precis blivit utsedda att presentera sig och sina affärsidéer på "A-ha!". Detta arrangemang, som anordnas av CB Insights, ska visa upp 40 av de främsta uppstartsföretagen inom teknik just nu.

CB Insights är ett analysföretag som jobbar med att söka förståelse för vad som händer härnäst. För att kunna göra detta använder sig CB Insight av mjukvara som bland annat bygger på maskinlärning som kan förutse kommande tillväxtmarknader, teknikföretag som står inför ett stort genombrott och vad konkurrenter ska hitta på. 

Med det skrivet är det förstås smickrande för Manomotion att just de valts ut.

– Vi är förstås jättestolta att Manomotion har valts ut som ett av de mest innovativa och banbrytande företagen i världen. Mer än 2 000 uppstartsföretag var med och konkurrerade om en plats, och bland alla dessa valdes alltså vårt företag för A-ha!-konferensen i San Francisco, säger Daniel Carlman, VD på företaget.

Manomotion har tagit fram en avancerad mjukvara för att spåra användarens hand- och fingerrörelser med stor precision med hjälp av en mobilkamera. Mjukvaran använder sedan denna information för att skapa 3d-modeller av händerna i realtid.
 
Daniel Carlman berättar att bolaget är en så kallad spinoff baserad på KTH-forskning, och att Manomotion fått stöd av KTH Innovation. I bolaget jobbar för närvarande KTH-forskaren Shahrouz Yousefi som teknikchef. Haibo Li, professor vid universitetet, har en rådgivande roll för företaget.

– Jag vill nog hävda att vår lösning är världsledande då den kan spåra och känna igen många av de 27 olika frihetsgrader som en människas hand har. Detta genom att använda väldigt lite resurser i form av processorkraft, energiförbrukning och minnesutrymme. Vidare är Manomotion det enda företag i världen som jobbar med mobilbaserad mjukvara för dynamisk handanalys i realtid, säger Shahrouz Yousefi.

– Vi ser att det finns ett stort intresse för våra lösningar i olika kommersiella projekt i Asien, Europa och USA, säger Daniel Carlman.

Bland de 40 företag som kommer presentera sig och sina innovationer på A-ha! återfinns bolag från branscher inom AI, hälsa och finans. Några av de andra företagen som medverkar är Electronic Gaming Federation, Crowdstreet, Bwom och Phrasee Ganaz.

Lyssna gärna på KTH Podcast och Håkan Soolds intervju med KTH-forskarna Sharouz Yousefi och Haibo Li

Text: Peter Ardell

För mer information, kontakta Daniel Carlman på 070 - 605 55 56.