Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Miljoner ska ge miljarder en fysisk adress

Karoline Beronius demonstrerar Map Projects app för en ugandisk taxichaufför.

NYHET

Publicerad 2018-10-22

Hallå där, Karoline Beronius, samverkansrådgivare på KTH. Du och kollegan Maria Cheadle har i företaget Map Project utvecklat en app som kan ge fyra miljarder människor en fysisk adress. Du har en glad nyhet att berätta.
 - Ja. Vi har tagit in 2,5 miljoner kronor i investering, anställt fyra personer och rekryterat en fantastisk styrelse. Nu arbetar vi hårt mot lansering.

Kul! Har du någon känsla för när i tiden det kan bli aktuellt med just lansering?

– Androidappen lanseras i januari 2019, och därefter bygger vi klart företagslösningen som gör det möjligt för stora företag att integrera vår lösning med sina egna affärssystem genom tjänsten Addressing as a Service. Det är också där vi kan ta betalt. För individer kommer det alltid att vara gratis eftersom vi anser att det är en medborgerlig rättighet att ha en adress.

Karoline Beronius, samverkansrådgivare på KTH och huvudägare samt vd i bolaget Map Project.

Vad har hänt sedan vi pratades vid sist, i januari 2018?

– Vi har utvecklat och testat en betaversion i Uganda och Rwanda i mars i år. Därefter har vi vunnit Impact Maker i Venture Cup Region Öst. Och vi har som sagt tillsatt en fantastisk och mycket engagerad styrelse med hög kompetens, mycket relevant erfarenhet och stora nätverk. 

Hur kommer det sig att ni gjort sådana framsteg det senaste halvåret?

– Jag tror att vi har en stark vision och mycket tydliga värderingar som driver oss i rätt riktning. Samtidigt är det allra viktigaste att vi är omgivna av fantastiska nätverk och mycket hög kompetens, det gäller kunskap och erfarenhet gällande startups, hållbar utveckling, att göra affärer i Afrika och rent praktisk företagande. Det faktum att vi har en så stark styrelse gör att vi känner oss mycket starka.

Bolaget Map Project startades i augusti 2017, men arbetet har varit i gång sedan 2016. Företaget har tidigare fått 600 000 kronor från Vinnova, Almi och innovationstävlingar, bland annat SAS Scholarship. De har också stöttats av KTH Innovation.

Läs gärna artikeln från januari i år där . Här hittar du mer information om Map Project .

Text: Peter Ardell

För mer information, kontakta Karoline Beronius på bero@kth.se eller 073 - 310 06 70.